Almenara

Almenara

Naturtroget på golfkusten

Costa del Sol, den spanska solkusten – ja, det finns en poäng i namnet, här flödar solen men den skulle lika gärna kunna heta golfkusten då det vimlar av golfbanor. Det finns närmare 70 golfbanor längs kusten – Almenara är en av de mest populära!

När man åker runt på Costa del Sol så känns det inte helt naturligt att det skulle vara ett golfparadis då kusten är relativt kuperad och dramatisk. Det går också att vrida på det hela och säga att de bästa banorna nästan alltid finns där naturen är som mest spektakulär. Kronjuvelen längs solkusten är givetvis den exklusiva orten Sotogrande där bland annat golfbanorna Valderrama och Real Club Sotogrande slåss om titeln som bästa banan på kusten. Almenara ligger i detta fashionabla område och närmaste granne är toppbanan La Reserva som ligger snäppet bakom de andra storheterna. Det är få golfbanor som kan konkurrera med storheter som Valderrama och det kan inte heller Almenara, men det är en komplett anläggning. Här finns det mesta, 27 hål, bra boende, vackra vyer och skön avslappnad stämning – Det är lätt att trivas på Almenara.

 

Information
På Almenara kommer det genomföras banarbete mellan den 23 april och 20 maj. Detta medför att endast 18 hål är öppna för spel under denna period.

Fakta

Golfvärd Ja
Golf Academy Nej
Avstånd golfbana 0-300 m
Avstånd flygplats Malaga airport 110 km
Banor i närområdet 7
Närmaste stad Sotogrande 7 km
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 12.995:-

7 nätter i dubbelrum
7 frukostar och 6 middagar
6 heldagsgreenfee
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplats-transfer
service av vår golfvärd

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon21℃

Almenara Golf Club

Almenara Golf har 27 hål som är designade av den berömde Dave Thomas. Denna bandesigner har en förmåga att läsa av naturen och skapa genomtänkta lösningar som uppskattas av alla kategorier av spelare. Almenaras tre 9-hålsslingor – Alcornoques, Pinos och Lagos startar allihop uppe vid klubbhusområdet. De tre slingorna är lika men ändå så olika. Det som de har gemensamt, förutom kvaliteten och utsikten, är att de alla börjar med ett eller två hål nedåt för att sedan gå över till ett flackt parti och avslutas sedan med något hål som går uppåt mot klubbhuset. Banan är således förhållandevis kuperad och det känns i benen när man spelar sista hålet upp mot klubbhuset. Det är inte ovanligt att man väljer golfbil någon av rundorna under veckan.

När man står på terrassen vid golfrestaurangen så är man på banans högsta punkt och ser hur delar av de 27 hålen slingrar sig fram i det böljande landskapet med rejäla nivåskillnader. Det är väldigt vackert, men är banan verkligen bra? Ja, genom bra design där man på ett skickligt sätt använder naturen så blir resultatet en verkligt bra, vacker och omväxlande golfbana. Banan är förhållandevis utmanande och kräver framförallt en del precisionslag. De flesta banor har ett signaturhål men Almenara har ett flertal hål på varje slinga som konkurrerar om det epitetet. Det kanske inte är så konstigt när det finns gott om sjöar och vackra korkekar över hela anläggningen.

 

Fakta

Antal hål 27
Bankaraktär Kuperad parkbana
Banfakta Alcornoques, Par 36 2946 2775 2423 2294
Pinos, Par 36 3169 2923 2656 2425
Lagos, Par 36 3108 2875 2684 2524
HCP-gräns 54
Drivingrange Ja, 800 m från hotellet. Rangen är öppen 08:00-19:00.
Bandesign Dave Thomas

NH Hotel Almenara Golf Resort

Ni bor verkligen bra på 4-stjärniga Almenara Resort. Rummen är rymliga, fräscha och har terrass eller balkong. Det saknas säkert ett par kvadratmeter för att uppnå 5-stjärnig standard och man kan inte få roomservice dygnet runt. Fördelen är att ni slipper betala en förmögenhet för ett fräscht hotellrum och ni blir heller inte heller ruinerade när ni ska ta något att dricka på terrassen efter er golfrunda. Lobby, kvällsbar och restaurang ligger i en separat byggnad och hotellrummen ligger i olika längor nästan som radhus på området. Det som ger en lite extra lyxkänsla är att ni som Golf Plaisir-gäster har tillgång till det stora gymmet och den fina inomhuspoolen på spa-avdelningen.

 

 

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Direkt på banan
Rum 148 + 12 sviter. Alla rum med AC, safe, minibar m.m.
Faciliteter Utomhuspool (ej uppvärmd), spa med vattenmassagepool (min åldersgräns 16 år), restaurang, gym och bar.
Wifi På hotellet och i klubbhuset finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad

Almenara Golf Course

Golf Range Almenara

Almenara Golf Resort

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.