Amarilla Golf

Amarilla Golf

Underbar Long Stay på Teneriffa!

Från de södra delarna av Teneriffa kan man inte undgå att blicka upp mot den mäktiga vulkanen Teide. I skuggan av den 3718 meter höga Teide kan man njuta av världens bästa golfklimat med få regndagar och många soltimmar. Amarilla Golf har förutom det perfekta klimatet också ett behagligt fläktande från havet då det är en av få golfbanor på Teneriffa som verkligen går hela vägen ned till kusten.

På den södra spetsen av Teneriffa ligger Amarilla Golf i ett område som till stor del förknippas med golf. Teneriffa har bara sju riktigt bra golfbanor men anses ändå vara, tillsammans med Gran Canaria, den bästa av Kanarieöarnas fem golföar golf-öar. Nu erbjuder Teneriffa så mycket mer än bara bra golfbanor. Miljontals turister kommer år efter år till Teneriffa för sin årliga sol- och badsemester.

Fakta

Golfvärd Ja
Golf Academy Nej
Avstånd golfbana 1 km (transport ingår)
Avstånd flygplats Tenerife Sur Airport 7 km
Närmaste stad Playa de las Américas, 16 km
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 19.995:-

28 nätter i lägenhet
självhushåll
obegränsad greenfee
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd och pro

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon24.7℃

Amarilla Golf

Det är något speciellt med golfbanor som går hela vägen ned till havet. Amarilla Golf Club är en sådan golfbana och här kommer man ända ner till havet vid två tillfällen under ronden. Den välrenommerade golfbanearkitekten Donald Steel har på ett snillrikt sätt skapat vyer antingen mot havet eller mot Spaniens högsta topp Teide. Golfbanan kantas av en hel del hus utan att det direkt är störande även om man skulle vara lite yvig med drivern. Det finns ett antal nyckelhål där man får koncentrera sig och fairway känns smala och greenerna mycket snabba. Signaturhålet är utan tvekan hål nummer 5 som är ett kort och fint par 3-hål. Hålet mäter endast 99 meter från gul tee men det gäller att slå ett riktigt bra slag då man är längst ned vid Atlanten och bollen måste färdas hela vägen upp på green annars är den blöt. Det finns två bunkrar i bakkant av greenen så en klubba extra kan vara ok om man är säker på bunkerslaget tillbaka mot havet. Det är kort men just här direkt längs Atlantkusten så är vinden en viktig faktor så 99 meter kan snabbt förvandlas till något helt annat. Det är många som anser att detta kanske är ett av de bättre och mer utslagsgivande golfhålen på Kanarieöarna.
Portarna till Amarilla GC öppnades 1989 och redan året efter så var Europatouren på plats för att spela Tenerife Open. I denna tävling blev Jesper Parnevik bäste svensk på en 10:e plats.
Träningsområdena på Amarilla GC är bra och de har även en par 3-bana med 9 hål där man kan finslipa sitt närspel. Som de flesta vet så är det helt avgörande för resultatet hur man spelar från under 100 meter in till green. Det är dock lite sadistiskt att hål 9 på korthålsbanan har ett vattenhinder runt hela greenen vilket för de flesta nybörjare betyder dropp och inköp av ny boll i shoppen. Amarilla GC ligger nästan granne med Golf del Sur GC där man har den för kanarieöarna klassiska svarta bunkersanden vilken man inte har på Amarilla.
Klubbhuset tillhör kategorin mindre och mysigt snarare än stort och pampigt. Här finns allt du behöver inför och efter en runda, inte minst en härlig soldränkt terrass där dagens golfrundor diskuteras till kall öl och goda tapas.

Fakta

Antal hål 18 + 9 korthål
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 71,  5994 5549 4892
Drivingrange Ja, utslag från matta och gräs.
Bandesign Donald Steele

MGM Muthu Royal Park Albatros

MGM Muthu Royal Park Albatros ligger perfekt placerat och ska man generalisera så är det knappa kilometern från havet och till de båda golfbanorna Amarilla Golf och Golf del Sur. Området heter Golf del Sur precis som den ena golfbanan och är ett relativt lugnt område men har ett flertal restauranger och en trevlig marina.

Vill man uppleva Teneriffas partyvärld så får man ta en taxi till någon av de mer bartäta områdena längs kusten. Om man tar en lite längre promenerar bort längs kusten kommer man till den fortfarande genuina fiskebyn Los Abrigos. Här kan man, i någon av de mysiga restaurangerna, frossa i färsk fisk som fångats samma dag. Muthu Royal Park Albatros är ett mycket bra 3 stjärnigt lägenhetshotell med ett väldigt trevligt poolområde. Faciliteterna är begränsad till restaurang/baren och poolområdet. En orsak till detta är att man hänvisar till systerhotellet MGM Grand Muthu Golf Plaza Hotel and Spa som ligger ett stenkast därifrån. Där finns restaurang och andra faciliteter.

Lägenheterna är på 50 kvm och har ett sovrum. Köket är ett välutrustat men mer av karaktären av ett barkök eller kitchenette anpassat till två personer. Köket är med andra ord främst anpassat till enklare matlagning. Varje lägenhet har även en balkong eller terrass.

 

Fakta

Standard starstarstar

Faciliteter

Pool Har ett större pool-område där poolen är uppvärmd.
Restaurang Finns i anslutning till poolen som serverar frukost, lunch och middag. Öppet 09:00 -22:00.
Reception / Lobby Ja
Minimarket Finns i lobbyn, sortimentet är främst enklare basvaror.
Antal våningar Upp till 4 våningar, hiss finns.
Stränder De stränder som ligger på gångavstånd är stenstränder och vill man ha sandstränder så är det 7,6 km till Playa La Tejita.
Övrigt Det finns en hel del barer, restauranger och mataffärer på gångavstånd.

Fakta lägenheter

Storlek 50 kvm
Balkong/terrass Ja
Köksutrustning Köket är utrustat till fyra personer för enklare matlagning.
Spis/ugn Det finns en spis med 4 plattor och ugn.
Mikrovågsugn Ja
Diskmaskin Nej
Kylskåp Mindre bänkkylskåp med frysfack.
TV Ja, finns även några engelskspråkiga kanaler
Städning Lägenheten städas två gånger i veckan
Handdukar Bytes två gånger i veckan.
Sängkläder Bytes en gång i veckan.
Tvättmaskin Nej, Det finns tvättstuga där betalning sker med mynt.
Matbord Anpassat till fyra personer
Soffa Ja
Wifi Ja, kostnadsfritt på rummet och i lobbyn.

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.