Amarilla Golf

Amarilla Golf

Från de södra delarna av Teneriffa kan man inte undgå att blicka upp mot den mäktiga vulkanen Teide. I skuggan av den 3718 meter höga Teide kan man njuta av världens bästa golfklimat med få regndagar och många soltimmar. Amarilla Golf har förutom det perfekta klimatet också ett behagligt fläktande från havet då det är en av få golfbanor på Teneriffa som verkligen går hela vägen ned till kusten.

På den södra spetsen av Teneriffa ligger Amarilla Golf i ett område som till stor del förknippas med golf. Teneriffa har bara sju riktigt bra golfbanor men anses ändå vara, tillsammans med Gran Canaria, den bästa av Kanarieöarnas fem golföar golf-öar. Nu erbjuder Teneriffa så mycket mer än bara bra golfbanor. Miljontals turister kommer år efter år till Teneriffa för sin årliga sol- och badsemester.

Fakta

GolfvärdJa
Golf AcademyNej
Avstånd golfbana1 km
Avstånd flygplatsTenerife Sur Airport 7 km
Närmaste stadPlaya de las Américas, 16 km
ArrangemangTävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

7 nätter i dubbelrum
självhushåll alt. all inclusive
4 heldagsgreenfee
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd

Golf Plaisir tipsar
För en extra bekväm golfsemester, passa på att förboka vårt prisvärda all inclusive paket för 1.495 kr/person och vecka. I priset ingår varierande bufféer till frukost, lunch och middag inkl. måltidsdryck. Samt även dryck vid poolbaren och pianobaren. (Tillägg för festmåltider under jul & nyår). All inclusive paketet kan bokas i samband med din resa.

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon19.6℃

Amarilla Golf

Det är något speciellt med golfbanor som går hela vägen ned till havet. Amarilla Golf Club är en sådan golfbana och här kommer man ända ner till havet vid två tillfällen under ronden. Den välrenommerade golfbanearkitekten Donald Steel har på ett snillrikt sätt skapat vyer antingen mot havet eller mot Spaniens högsta topp Teide. Golfbanan kantas av en hel del hus utan att det direkt är störande även om man skulle vara lite yvig med drivern. Det finns ett antal nyckelhål där man får koncentrera sig och fairway känns smala och greenerna mycket snabba. Signaturhålet är utan tvekan hål nummer 5 som är ett kort och fint par 3-hål. Hålet mäter endast 99 meter från gul tee men det gäller att slå ett riktigt bra slag då man är längst ned vid Atlanten och bollen måste färdas hela vägen upp på green annars är den blöt. Det finns två bunkrar i bakkant av greenen så en klubba extra kan vara ok om man är säker på bunkerslaget tillbaka mot havet. Det är kort men just här direkt längs Atlantkusten så är vinden en viktig faktor så 99 meter kan snabbt förvandlas till något helt annat. Det är många som anser att detta kanske är ett av de bättre och mer utslagsgivande golfhålen på Kanarieöarna.
Portarna till Amarilla GC öppnades 1989 och redan året efter så var Europatouren på plats för att spela Tenerife Open. I denna tävling blev Jesper Parnevik bäste svensk på en 10:e plats.
Träningsområdena på Amarilla GC är bra och de har även en par 3-bana med 9 hål där man kan finslipa sitt närspel. Som de flesta vet så är det helt avgörande för resultatet hur man spelar från under 100 meter in till green. Det är dock lite sadistiskt att hål 9 på korthålsbanan har ett vattenhinder runt hela greenen vilket för de flesta nybörjare betyder dropp och inköp av ny boll i shoppen. Amarilla GC ligger nästan granne med Golf del Sur GC där man har den för kanarieöarna klassiska svarta bunkersanden vilken man inte har på Amarilla.
Klubbhuset tillhör kategorin mindre och mysigt snarare än stort och pampigt. Här finns allt du behöver inför och efter en runda, inte minst en härlig soldränkt terrass där dagens golfrundor diskuteras till kall öl och goda tapas.

Fakta

Antal hål 18 + 9 korthål
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 71,  5994 5549 4892
Drivingrange Ja, utslag från matta och gräs.
Bandesign Donald Steele

MGM Grand Muthu Golf Plaza Hotel and Spa

MGM Hotels klingar kanske inte speciellt bekant för oss i norra Europa. Men faktum är att hotellkedjan finns i hela sju olika länder och har totalt ett 30-tal hotell. Muthu Golf Plaza ligger bara en kort promenad från Amarilla Golf Club. Hotellet utmärker sig med sina stora rum som verkligen är väl tilltagna. Vad sägs om att ha 70 kvm till sitt förfogande? Hotellet har tidigare även haft lägenheter och därav storleken på rummen, numera kallas rummen för sviter.

Muthu Golf Plaza är ett hotell där man kan välja mellan att bo i självhushåll eller välja att ha boende med all inclusive. Vårt grundalternativ är självhushåll och i varje svit finns det ett enklare kök med kyl, micro, spis och en mindre uppsättning köksartiklar men räcker gott och väl till att göra en rejäl frukost. Hotellet har en omväxlande bufféer som man inte hinner tröttna på under en intensiv golfsemester. Vill man få ytterligare omväxling så tar det bara 10 minuter att promenera ner till marinan och havet där restaurangerna ligger tätt. För den som vill kan man uppgradera till all inclusive. Det finns något bekymmerslöst med all inclusive då man slipper en massa utgifter på plats. Man slipper känna att det påverkar reskassan när man vill ha ett glas vin eller en drink före kvällens middag. Som många andra hotell har även Muthu Golf Plaza underhållning flera kvällar under veckan. Underhållning brukar bli den naturliga samlingspunkten under kvällstid.

På Muthu Golf Plaza finns det möjligheter att vara aktiv. Här finns ett spa, gym, spelrum och ett mycket trevligt poolområde.

Hotellet har bara 184 rum så det får anses vara relativt litet om man jämför med många hotell i omgivningen. Även om det kan vara lockande att stanna vid hotellpoolen så rekommenderar vi att man upplever mer av allt det som Teneriffa har att erbjuda. Teneriffa är känt för sina fina stränder och även om det inte är gångavstånd till öns allra bästa stränder så är de väl värda ett besök.

Fakta

Standardstarstarstarstar
LägeUngefär 1 km till både havet och golfbanan.
Rum184 st. Alla rum med AC, safe, hårtork mm.
FaciliteterUtomhuspool (ej uppvärmd), gym, spelrum, restaurang, bar mm.
WifiPå hotellet finns trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.