Meloneras
Nyhet! Två olika greenfeepaket!

Meloneras

Vår pärla på Gran Canaria

Glöm "Sällskapsresan" när du tänker på Gran Canaria. Numera är det lyxiga hotell och fantastiska golfbanor som gäller. Men klimatet är självklart lika bra nu som då.

Många reser numera utomlands på semester och de flesta av oss har någon gång besökt Kanarieöarna. På listan över de populäraste resmålen ligger Gran Canaria oftast i topp. Ett resmål har inte så hög ranking år efter år om inte merparten väljer att åka tillbaka. Åker man tillbaka är det helt enkelt bra. Gran Canaria har allt: stränderna, lyxhotellen, shopping, klimatet, naturen, barerna, restaurangerna och fantastiska golfbanor. Real Club de Golf, eller Bandama som den kallas, är Europas äldsta golfklubb utanför de brittiska öarna och grundades redan 1891. Golfen har funnits på ön länge, men det är nytillskott som Salobre, Anfi Tauro och Meloneras som lockar golfarna att återvända till denna härliga ö.

Fakta

Golfvärd Ja
Golf Academy Ja
Banor i närområdet 7
Avstånd golfbana 5 km, transport ingår enligt tidtabell.
Avstånd flygplats 40 km
Närmaste stad Playa del Inglés, 3 km
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 17.495:-

7 nätter i dubbelrum
7 frukostar och 6 middagar
5 heldagsgreenfee på Meloneras
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd och pro

Greenfeepaket Play Around
När du reser till Meloneras finns möjligheten att spela andra banor också. För endast 295 kr extra kan du spela 3 gånger på Meloneras och en gång vardera på Anfi Tauro och Maspalomas. På Anfi Tauro ingår del golfbil och givetvis ingår transport t/r till båda utflyktsbanorna.
För att boka detta greenfeepaket ska du välja det under "Greenfee" i steg 1 när du har påbörjat din bokning. Observera att du måste göra samma sak för alla personer i bokningen och erbjudandet måste bokas innan din avresa.

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon17.5℃

Meloneras Golf

Meloneras GC är förmodligen den dyraste golfbana som byggts på Gran Canaria och då beror det varken på att klubbhuset är enormt, för det är ganska litet och oansenligt, eller på att man behövt spränga bort stora berg, utan det är marken – läget.

Golfbanan går längs havet där man annars bara bygger hotell och lyxvillor på Gran Canaria. Banan är skönt komponerad och växer ju mer man spelar. Öppningen är lite försiktig och man lär successivt känna karaktären och hastigheten på greenerna. En av många utmaningar kommer på det femte hålet, ett kort par 3-hål. Det är lätt att bli lurad här och tro att detta är en enkel match, men det gäller att hålla tungan rätt i mun för annars finns risken att du slår i vattnet. Det känns skönt att kunna använda alla klubborna i bagen och på de första 9 hålen kan man sprida bollarna ganska friskt utan att bestraffas alltför hårt. Även om de första 9 hålen är väldigt bra så har man från klubbhuset sett vad som väntar – och det är de sista 9 hålen som ofta blir avgörande för scoren. Inte alla av de sista 9 hålen går vid havet, men havet är så dominerande att man ändå får den känslan. De sista nio hålens verkliga signaturhål är 12:an som är ett tufft par 3-hål. Här får man den magiska känslan av att nästan slå rakt ut mot havet. Greenen ligger verkligen på kanten mot Atlanten. Till Meloneras vill man komma tillbaka och det märks tydligt på alla våra gäster som väljer att komma hit år efter år.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Park-/seasidebana
Banfakta Par 71, 5902 5394 4926 4400
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från matta och gräs.
Bandesign Ron Kirby
Transport Transport till och från golfbana går på fasta tider enligt schema som meddelas på plats. Önskar man åka andra tider för att tex utnyttja heldagsgreenfee sker denna transport på egen bekostnad.

Anfi Tauro Golf

Du visste väl att…

Spel på Anfi Tauro Golf ingår när du bokar vårt greenfeepaket “Play Around”. Gäster som har bokat ordinarie greenfeepaket kommer på plats erbjudas att köpa utflykt med spel på annan bana.

 
Har man aldrig tidigare spelat en så kallad ökenbana blir Anfi Tauro en både spännande och rolig upplevelse. Anfi Tauro Golf ligger på Gran Canarias soliga sydvästkust väster om välkända Playa del Inglés. Här möts man av vackert skulpterade fairways som kantas av wasteland som består av lavasand och mängder av kaktusar. Arkitekterna Robert von Hagge, Smelek & Baril står för designen och det märks att banan har ritats med välvässade pennor.

Det känns som att Anfi Tauro är en helt ny golfbana då den är så pass spektakulär. Den moderna designen lurar ofta spelaren lite och banan öppnade sina portar redan 2006. Golfbanan ligger inte alls långt från havet och man har även den blå Atlanten i bakgrunden på några av hålen. Känslan är dock att man spelar i en vacker dalgång i bergen. Nästan varje tee bjuder på upphetsande vyer då hålen slingrar sig fram mellan lodräta klippväggar och stup. Åttan är till exempel ett kort par 4-hål med en green som bokstavligt talat är mejslad ur berget som en amfiteater. Hålet sägs ha varit det dyraste att bygga någonsin i Spanien. Det mest fotograferade hålet är nog hål 6 som är ett fint par 3 hål där man kan se havet i bakgrunden. Ytterligare en favorit är hål 13 som är ganska kort med en green som nästan hänger på klippkanten och det är otroligt vackert och utmanade. Detta är bara tre av arton exempel på spektakulära hål på denna minst sagt unika golfbana.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Kuperad ökenbana (golfbil rekommenderas)
Banfakta Par 72,  6275 5843 5459 4640
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang.
Bandesign von Hagge, Smelek & Baril (2006)

Maspalomas Golf

Du visste väl att…

Spel på Maspalomas Golf ingår när du bokar vårt greenfeepaket “Play Around”. Gäster som har bokat ordinarie greenfeepaket kommer på plats erbjudas att köpa utflykt med spel på annan bana.

 
Maspalomas Golf var platsen där golfscenerna i Lasse Åbergs Sällskapsresan spelades in. De flesta kommer nog slippa samma frustration, banan är platt och anses vara lättspelad av de flesta tack vare sina breda fairways. Banan öppnade 1968 och är ritad av den välrenommerade skotska golfbanearkitekten Mackenzie Ross som bland annat designat storheter som Turnberry.

Maspalomas är till stora delar en klassisk spansk parkbana i god kondition med sina palmer och ljumma vindar. Det går dock att hitta en hel del skotska inslag då hål 3 till hål 6 går i anslutning till sanddynorna i Maspalomas naturreservat. Här är det relativt lätt att hålla bollen i spel och banan är bara svagt ondulerad så det behövs ingen golfbil för att orka med 18 hål. Missar man fairway och slår över palmridåerna som ofta kantar varje hål så räddas man ofta av att man kan ha ett hyfsat läge från en närliggande fairway.

Det finns egentligen bara två vattenhinder som är i spel. Hål 16 är ett fint par 3-hål där det är rejält med vatten mellan tee och green. Banan mäter hela 5953 meter från gul tee men då ska man ha i åtanke att det är par 73 och endast tre stycken par 3-hål. Detta är den golfbana som är populärast bland alla de som har sitt semesterboende på Gran Canaria. Förutom att det är en mycket trevlig golfbana så är nog restaurangen en bidragande orsak till banans popularitet. Maten är utmärkt och från restaurangens uteservering har man en fin utsikt över både de som ska slå ut på hål 1 och de som slår sina avslutande puttar på hål 18.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Flack parkbana
Banfakta Par 73, 6389 5953 5265
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, bar.
Bandesign Mackenzie Ross (1968)

Lopesan Baobab Resort

Lopesan Baobab Resort är ett lyxhotell i den större klassen på södra Gran Canaria och är ett av de främsta hotellen i Costa Meloneras. Stora och lyxiga hotell brukar ofta betyda ganska feg och stram inredning, men det gäller inte Baobab, som är vågat och går helt i afrikansk stil. Namnet Baobab har sitt ursprung i ett afrikanskt träslag så inredningen består av en hel del trädetaljer. Även hotellrummen är inredda i delvis afrikansk stil, och som många andra moderna hotell har en hel del av rummens 41 kvm lagts på badrum och duschutrymme. Hotellet är uppbyggt av flera olika delar med en centralt belägen trädgård med ett vattenfall och poolområde. Det finns totalt 9 pooler varav 7 är vuxenpooler och merparten är uppvärmda, så att det är behagligt att bada. Hotellet har två bufférestauranger och två à la carte-restauranger varav en medelhavsinspirerad och givetvis även en afrikansk restaurang. Om ni mot förmodan skulle ledsna på restaurangutbudet finns det en uppsjö av restauranger, barer och även shopping i Meloneras på gångavstånd från hotellet.

 

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge I Costa Meloneras
Avstånd Centrum 200 m, stranden 700 m.
Rum 676 st. Alla rum har AC, safe, minibar, hårtork mm.
Rumskategorier I vår webshop kan du boka både standardrum och rum med bättre utsikt.
Faciliteter Flera restauranger och barer. Stort och påkostat uppvärmt poolområde. Gym.
Wifi På hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Lopesan Villa del Conde

Villa del Conde är hotellkedjan Lopesans kronjuvel och klassas som ett av de absolut bästa hotellen i Costa Meloneras och på hela Gran Canaria. Arkitekturen påminner om en liten kanarisk by och det är inte så konstigt då hotellet till stor del är en kopia av byn Agüimes. Den karakteristiska katedralen med sina torn utgör receptionen. Rummen finns i olika byggnader som varierar i storlek, färg och arkitektur. Hotellrummen är inredda i klassisk spansk stil med kaklade golv och mjuka färgsättningar. De flesta restaurangerna är placerade i anslutning till det stora torget som ligger centralt på anläggningen. Alla hotellets restauranger runt torget skapar en intim och mysig känsla. På en 5-stjärnig toppresort som denna är maten givetvis både varierad och av högsta klass. I den grönskande trädgården finns inte mindre än fem pooler där huvudpoolen har en artificiell sandstrand. För den som trots detta vill ta ett dopp i havet så ligger hotellet i direkt anslutning till strandpromenaden.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge I Costa Meloneras, vid havet och ca 500 m till centrum.
Rum 561. Alla rum har AC, safe, minibar, hårtork mm.
Rumskategorier I vår webshop kan du boka både standardrum och rum med bättre utsikt.
Faciliteter Flera restauranger och barer. Stort poolområde med uppvärmda pooler samt thalasso spa.
Wifi På hotellet finns trådlös anslutning till internet utan extra kostnad.

Greenfeepaket

Nytt inför kommande vintersäsong 2022 är att vi kan erbjuda ett nytt greenfeepaket för den som vill spela flera olika golfbanor under sin vistelse på Gran Canaria. För endast 295:-/vecka får man möjlighet att spela på Maspalomas och Anfi Tauro utöver Meloneras, transport ingår.

5 x Meloneras Golf

Detta är det traditionella greenfeepaketet där man spelar 5 golfrundor på Meloneras Golf och har möjligheten på den spelfria dagen att spela någon annan golfbana.

Nyhet! Play Around

Det nya greenfeepaket som man kan välja i samband med bokningen. Förutom tre rundor på Meloneras ingår även spel på både Anfi Tauro och Maspalomas. På Anfi Tauro ingår dessutom del i golfbil.

Meloneras Golf

Lopesan Baobab Resort

Lopesan Villa del Conde

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.