Long Stay på La Torre

La Torre

Kom när du vill och åk hem när du vill!

Det är lätt att trivas på klimatsäkra La Torre, särskilt om du är här på Long Stay en hel månad. Med möjlighet att spela på flera olika golfbanor designade av Jack Nicklaus i närområdet blir golfupplevelsen total!

La Torre Golf Resort är vad man kallar en spansk urbanizacion och kan nästan betraktas som en mindre stad med ett klassiskt torg, eller piazza, som utgör centrum. Mycket är uppbyggt runt golfbanan och det närliggande DoubleTree by Hilton hotellet. Det finns ett antal mindre butiker och restauranger men även poolområden, tennis- och padelbanor och utomhusgym för den som vill vara aktiv även när man inte spelar golf. Viktigt för många är givetvis den välsorterade livsmedelsbutiken och närheten både till Murcia och havet. En av La Torres stora fördelar är att hotellet, golfbanan och restaurangernas gäster gör att den känns levande och det blir lite puls jämfört med en del mer ödsliga golfanläggningar som inte har kombinationen med både lägenhets- och hotellboende. Den andra fördelen är givetvis att du har förmånen att spela flera fantastiska Jack Nicklaus-golfbanor.

Fakta

GolfvärdJa
Golf AcademyNej
Avstånd hotell-golf0 - 40 km
Avstånd flygplatsAlicante Airport, 100 km
ArrangemangTävlingar, middagsarrangemang, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 16.995:-

28 nätter i lägenhet
självhushåll
Long Stay - heldagsgreenfee (12 x La Torre, 2 x El Valle, 2 x Riquelme)
service av vår golfvärd

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon23.1℃

La Torre Golf Club

La Torre är den golfbana som ligger i anslutning till hotellet och lägenhetsboendet. Det är en resortbana i amerikansk parkbanestil. Fairways är väl tilltagna och följer det mjukt böljande landskapet. Det finns en mängd strategiskt placerade bunkar och tre dammar som kommer i spel på flera av hålen Det är den kortaste av alla Jack Nicklaus-banor i området och par är endast 68. Det finns bara två par 5-hål och hela sex stycken par 3-hål på La Torre och den mäter endast 4981 från gul tee och 3884 från röd tee. Låt er inte luras av att banan är kort. Det här är definitivt ingen par 3-bana eller enklare pay and play variant. Det finns en hel del avrinningsområden runt greenerna så det gäller att spela med precision annars är det lätt att man hamnar i någon av bunkrarna längs fairway eller runt greenerna. Det intressanta med La Torre är att man verkligen tagit vara på att man har sex par 3-hål. Hålen är definitivt inga nödlösningar utan de är en väl genomtänkt mix av fantastiskt fina korthål. Hål 9 kanske är det hål där nerverna kan spela en ett spratt då man både ska hantera ett slag över vatten och publiken från hotellets poolområde. Hål 17 är ett par 3-hål på 153 meter som har de flesta hinder man kan tänka sig. Vatten till höger och out of bounds till vänster, två greenbunkrar och en ondulerad green. Hålet kräver precision och är en utmaning oberoende om man är elitspelare eller semestergolfare.

La Torre har varit värd till flera större tävlingar, bland annat till Senior Professionals Championship of Spain. Det torde vara bevis på att par 68 egentligen bara är ett nummer och inte ett mått på hur svår eller bra en golfbana är. Jack Nicklaus har med La Torre skapat en intressant och rolig golfbana som inte kräver att man alltid slår sina drivar över 250 meter.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 68, 5403 4981 4507 3884
Drivingrange Utslag från gräs och matta.
Bandesign Jack Nicklaus

Alhama Signature Course

Alhama Signature Course är kronjuvelen på Nicklaus Golf Trail som består av sex Jack Nicklaus-banor inom en radie av ca 25 km. Jack Nicklaus anses vara världens bästa golfspelare genom tiderna med sina 18 majorvinster och över 70 vinster på PGA-touren. Han är även den spelare som lyckats bäst med att förvalta sitt varumärke och skapa en framgångsrik designkarriär. De golfbanor som är Signature courses har Jack själv varit högst engagerad i designen av. Dessa banor är om möjligt snäppet ännu bättre och Alhama är inget undantag.

Det är ingen lätt uppgift att spela Alhama men ändå kanske resans höjdpunkt. Den är lång från backtee, har fem större sjöar som ofta är i spel, 116 bunkrar som alla är väl placerade, breda vackert ondulerade fairways och blixtsnabba greener – det är lika bra som det låter. Det finns många potentiella signaturhål men så ska det vara på en Nicklaus Signature Course. Hål 11 är ett fint par 3-hål med vatten hela vägen till greenen där vinden ofta är en avgörnade faktor. Hål 8 är ett av många hål där man måste tänka till innan man slår ut. Här belönas man med ett bra slag och bestraffas vid ett dåligt, som många hål är det en riktig utmaning.

Golfbanan består av övervägande amerikansk design men den smälter in i det lite karga spanska landskapet och man har bibehållit den inhemska floran och faunan som är typisk för regionen. Bli inte förvånad om det doftar lite timjan och rosmarin när du är ute i ruffen. Inramningen består av en del vitkalkade hus men lyfter man blicken något så kan man skåda de vackra Sierra Espuña-bergen i bakgrunden.

 

Information om Alhama Signature Course

I samband med coronapandemin stängdes Alhama Signature Course och den beräknas åter öppna under 2023. Det är i dagsläget inte helt klart när den öppnar och det är naturligtvis svårt att säga i vilket skick den kommer att vara vid återöppnandet.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 71, 6884 6056 5741 5034
Drivingrange Utslag från matta och gräs.
Bandesign Jack Nicklaus

Hacienda Riquelme Golf

Här har Nicklaus Design skapat en riktig mästerskapsbana från backtee. Den är beskedligare från klubbtee men fortfarande en ordentlig utmaning. Svårigheten är inte från tee då fairways generellt är ganska breda och lätta att träffa. Det finns som på alla Nicklausbanor en hel del fairwaybunkrar som man ska undvika och det gäller att hamna på rätt sida för att få ett så enkelt inspel som möjligt. Den stora svårigheten är de ondulerade greenerna som ofta är både upphöjda och i flera olika platåer. Det räcker med andra ord inte med att träffa greenen utan man ska även vara på rätt platå för att ha en rimlig birdiechans, annars blir det lätt en och annan treputt.

Det finns fem större dammar som kommer i spel på nära hälften av hålen på Hacienda Riquelme. Tvillinghålen 9 och 18 ligger på varsin sida om den största dammen och båda är nog aspiranter på att vara signaturhål. Från tee är hålen olika svåra beroende på vind och om man har en naturlig draw eller fade. Vid inspelet mot green är båda hålen lika skrämmande med både vatten och bunkrar i spel. Det är två häftiga avslutningshål på respektive 9-hålsslinga. Hacienda Riquelme bör man spela strategiskt och ibland inse sina begräsningar och ta en och annan bogey för att slippa några större katastrofer. Det är ingen nackdel att ha en het putter om man vill ha en bra score. Det är en väldigt naturskön golfbana där fairways kantas av välplacerade knotiga olivträd och ståtliga palmer. Här har man värnat om den inhemska floran och de fem dammarna har bidragit till att skapa ett rikt fågelliv.

Banan är till stora delar utlagd på ägorna till den stora lantgården Hacienda Riquelme som numera huserar klubbens shop och restaurang. Efter en härlig golfrunda kan man ta något att dricka i den pampiga haciendan från sekelskiftet. Haciendan ägdes tidigare av familjen Riquelme och här kan man känna historiens vingslag.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6356 5854 5552 5084
Drivingrange Utslag från gräs och matta.
Bandesign Jack Nicklaus

El Valle Golf Club

El Valle är kanske den av alla Jack Nicklaus-banor i området som smälter in i naturen bäst. Det finns två dammar, några mindre bäckar och en väldig massa bunkrar som utgör hinder på denna golfbana i ”Arizona-style”. Designmässigt har man försökt nyttja ökenlandskapet och hålen spelas ofta i närheten av befintliga klippskrevor och raviner. Det finns ett antal stora vackra stenformationer och man har förstärkt ökenkänslan genom en och annan kaktus. Flera av hålen gränsar mot varandra vilket gör att stora delar av banan inte kantas av byggnationer vilket också förstärker upplevelsen av avskildhet. Det är ingen lång bana men den har en hel del upphöjda greener och giftiga bunkrar. I de fall man inte träffar green krävs det ett stabilt närspel och en stor portion av fantasi- Det kan vara säkrare att putta än att chippa om man ligger en bit från green. Det två dammarna är verkligen i spel och separerar hål 13 och 14. Dammarna är också i spel på hål 17 och 18, vilket bidrar till en intressant avslutning på rundan. Det finns ett antal fina vyer och det ökenlika landskapets sand- och ockrafärger står i kontrast till golfbanans gröna fairways och greener.
Från klubbhusets terrass har man utsikt över hål 18:s green och är ett underbart ställe att sitta och filosofera över hur du nästa gång ska kunna bemästra El Valle.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Ökenbana
Banfakta Par 71, 6355 5634 5379 4466
Drivingrange Utslag från matta och gräs.
Bandesign Jack Nicklaus

The Residence La Torre

The Residence La Torre har flera olika lägenhetstyper som alla ligger inom området. Alla lägenheterna är fräscha och har en 4-stjärnig standard men då alla lägenheter är privatägda i botten det kan det finnas variationer i planlösning och inredningsdetaljer när det gäller färgval när det gäller möbler och annan inredning. Lägenheterna är välutrustade och består av två sovrum, ett badrum och ett kombinerat kök och vardagsrum. I lägenheterna finns ett fullt utrustat kök med spis, mikrovågsugn, kyl/frys, och tvättmaskin. Alla lägenheter har a/c, TV, wifi, och värdeskåp. Fri parkering finns i anslutning till lägenheten. På La Torre så har lägenheterna golf- eller trädgårdsvy och man har antingen balkong eller terrass.

La Torre Golf Resort är vad man kallar en spansk urbanizacion och kan nästan betraktas som en mindre stad med ett klassiskt torg, eller piazza, som utgör centrum. Mycket är uppbyggt runt golfbanan och det närliggande DoubleTree by Hilton hotellet. Det finns ett antal mindre butiker och restauranger men även poolområden, tennis- och padelbanor och utomhusgym för den som vill vara aktiv även när man inte spelar golf. Viktigt för många är givetvis den välsorterade livsmedelsbutiken och närheten både till Murcia och havet.

En av La Torres Golf Resorts flera stora fördelar är att hotellet, golfbanan och restaurangernas gäster gör att den känns levande och det blir lite puls jämfört med en del mer ödsliga golfanläggningar som inte har kombinationen med både lägenhets- och hotellboende. Den andra fördelen är givetvis att du har förmånen att spela flera fantastiska Jack Nicklaus-golfbanor. En sista viktig fördel är att varje lägenhet har två sovrum, vilket inte är så dumt om man riskerar att få nattsömnen störd av partnerns snarkningar. Det är därför ganska smidigt med två sovrum om man vill vara pigg och fräsch inför de utmaningar som golfen kan innebära.

Fakta

Standardstarstarstarstar
LägeVid La Torres golfbana
Lägenheter60 st, Alla lägenheter med två sovrum och kombinerat kök/vardagsrum. Balkong/terrass finns liksom tvättmaskin och diskmaskin.
Avstånd Murcia30 km
Avstånd strand25 km
FaciliteterTennis, pool, padel, utomhusgym, restauranger och minilivs

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.