?>

Westin Abu Dhabi

Westin Abu Dhabi

Golf i världsklass!

Westin Abu Dhabi är det perfekta resmålet för den kräsne golfaren som vill ha garanterad värme och högsta kvalitet till ett vettigt pris. De två toppbanorna Abu Dhabi Golf Club med den magnifika falken som klubbhus och Saadiyat kommer inte att göra någon besviken.

Race to Dubai har verkligen satt Förenade Arabemiraten på golfkartan. Alla tävlingarna i ”Desert Swing” på Europatouren erbjuder absolut bästa tänkbara förutsättningar både väder- och golfmässigt. Deltävlingen på Abu Dhabi Golf Club har blivit en modern klassiker då tävlingen funnits med på touren sedan 2006. Det karaktäristiska klubbhuset utformat som en falk kan inte ha undgått någon och vakar över både 9:e och 18:e green. Tillsammans med det smakfulla Westin-hotellet som ligger direkt i anslutning till det maffiga klubbhuset är detta verkligen en förstklassig golfresort. Det är ofta detaljerna som gör helheten och här snålar man inte på något – rangebollarna är snyggt upplagda i pyramider, banan är i det närmaste manikyrklippt och den fantastiska buffén på hotellet innehåller något för alla smaker.

Fakta

GolfvärdJa
Golf AcademyNej
Banor i närområdet3
Avstånd flygplatsDubai International Airport, 134 km
Avstånd golfbana0 meter
Närmaste stadCentrala Abu Dhabi 20 km.
ArrangemangTävlingar, utflykter mm.
PassreglerVid resor till Förenade Arabemiraten måste passet vara giltigt i minst 6 månader efter det att man lämnat landet. Provisoriskt pass accepteras inte för inresa till Förenade Arabemiraten.
ÖvrigtLäs om allt som finns att göra i Abu Dhabi på Visit UAEs hemsida.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 18.495:-

7 nätter i dubbelrum
7 frukostar och 5 middagar
3 greenfee på Abu Dhabi Golf Club
2 greenfee på Saadiyat Beach Golf Club
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd

Väder just nu

weather-icon36.6℃

Abu Dhabi Golf Club

Det är utan tvekan med viss spänning som man går den korta sträckan mellan Westin-hotellet och det falkformade klubbhuset. Det måste vara ett av världens mest speciella klubbhus och även det mest fotograferade. Väl inne i klubbhuset under falkens vingar så är det stort och flådigt men det finns även en mindre och mysigare bar på andra våningen. Faktum att det är tre våningar kanske säger något om storleken. Golfbanan består av den kända mästerskapsbanan men det finns även en riktigt bra 9-hålsslinga som är elupplyst. Detta är den tyska stjärnspelaren Martin Kaymers favoritbana och det kanske inte är så konstigt med tanke på att han vunnit här hela tre gånger.

Abu Dhabi Golf Club är en populär och omtyckt bana och många av tourspelarna lovordar Peter Harradine som varsamt lagt ut en fantastisk parkbana med strategiska vattenhinder och bunkrar. I ett tidigare ökenlandskap förväntar man sig inte att det ska vara många vattenhinder men här är det inte mindre än sju saltvattensjöar. För medelgolfaren kan allt prat om tourbana upplevas som lite avskräckande men en bra och modern golfbana har flera olika tees. som gör banan mänsklig även för oss amatörgolfare. Den utmärkta finishen gör att ni alltid kommer att ha bra lägen och bollen känns nästan peggad på den perfekta fairwayen. Greenerna är jämna och snabba men inte närmelsevis som de presenteras under Europatourtävlingen. Ni kommer däremot känna en viss anspänning när ni spelar upp mot greenen på hål 18 och den mäktiga falken stirrar på era inspel och avslutande puttar. 9-hålsslingan är en fullängdsbana och är ett mycket bra komplement till mästerskapsbanan då den även är elupplyst. Har ni inte spelat kvällsgolf tidigare så kommer ni att uppleva det när ni är på plats.

Fakta

Antal hål 27
Bankaraktär Ökenbana med parkkaraktär
Banfakta Championship Course, Par 72 6916 6184 5706 5279
Academy Course, Par 36 3265 3037 2816 2530
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från gräs
Golfbil Golfbilar ingår för de som önskar. Det är även tillåtet att gå banan.
Bandesign Peter Harradine
Greenfee 3 greenfees ingår på Abu Dhabi Golf Club. Under två dagar spelar vi mästerskapsbanan med start på förmiddagen. Den tredje dagen startar vi på eftermiddagen och spelar 9 hål på mästerskapsbanan för att avsluta med de sista 9 hålen (19-27) i elbelysning.

Saadiyat Beach Golf Club

Saadiyat Beach Golf Club är den andra banan i vårt greenfeepaket. Det är även här Troon som vårdar banan med omsorg vilket är en tydlig kvalitetsstämpel. Den gamle kände storpelaren och nu banarkitekten Gary Player har tagit tillvara på de yttre förutsättningarna och banan ligger läckert utlagd längs med Persiska vikens kust med stora wasteland-områden och både många och spektakulära bunkrar. Ett ovanligt inslag på Saadiyat Beach är att det finns gott om gaseller på golfbanan och i havet utanför golfbanan kan man se både delfiner och sköldpaddor. Sannolikt får du även glimt av någon falk i luften också.

Har ni inte fått nog av golfupplevelser så finns även spektakulära Yas Links i närheten. Yas Links, som är den högst rankade banan i Förenade Arabemiraten, utmärker sig som en ”konstgjord linksbana i öknen”. En härlig utmaning och oförglömlig upplevelse med ett stort antal hål längs med en enorm lagun med azurblått vatten.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Öken/Links
Banfakta Par 72, 7083 6613 6127 5452 4813
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från gräs.
Bandesign Gary Player
Golfbil Golfbilar ingår för de som önskar. Det är även tillåtet att gå banan.

The Westin Abu Dhabi Golf Resort & Spa

The Westin Abu Dhabi Golf Resort & Spa ligger granne med den mäktiga falken som utgör klubbhuset på Abu Dhabi Golf Club. På hotellet råder en avslappnad atmosfär med en golfig känsla och på rangen direkt utanför hotellet ligger rangebollarna prydligt upplagda i pyramider. Hotellet är stort men smälter väl in i kombination med klubbhuset. Hotellet är lyxigt men inte överdådigt. Rummen är klassiskt stramt inredda, de är rymliga med sina 45 kvm utan att vara enorma.

Den verkliga klassen på ett hotell visar sig ofta när man äter buffén. I bufférestaurangen Fairways är sushin lite bättre, lite generösare med skaldjur och en enorm variation av väl utvalda rätter från alla världens hörn. Buffén är internationell och håller samma höga klass som resten av anläggningen. Det finns givetvis fler restauranger men buffén är det som ingår i vårt paket. Huvudbaren är Lemon & Lime Lounge som ligger direkt anslutning till den väl tilltagna lobbyn. Det finns givetvis gym, spa och två pooler, en bad- och relaxpool samt en 25 meters motionspool.

Saadiyat Beach Club

Som gäst på Westin Abu Dhabi har ni även en unik möjlighet att besöka den fina stranden vid Persiska viken. Saadyat Beach Club erbjuder så mycket mer förutom sin imponerande 9 km långa strand. Vad sägs om hela tre restauranger, pool, gym och spa? Planera gärna in ditt besök på Saadiyat Beach Club någon av dagarna då ni har en senare starttid. Det är kostnadsfritt att besöka Saadiyat Beach Club, likaså transporterna dit och hem. Dock är platstillgången begränsad och du säkerställer din plats i hotellreceptionen på Westin Abu Dhabi.

 

Fakta

Standardstarstarstarstarstar
LägePå golfbanan Abu Dhabi
Rum172 st. Alla rum med AC, safe, minibar, hårtork mm.
FaciliteterUtomhuspool, beach club, spa, restauranger, barer, café, mm.
WifiPå hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.
TuristskattI emiratet Abu Dhabi tar man sedan den 1 juni 2016 ut en turistskatt från alla hotellgäster. Denna skatt är på 15 AED per rum per natt. Skatten läggs på er rumsnota och betalas till hotellet vid utcheckning.

Avsnitt 10

– Golf i Abu Dhabi

Golfresepodden konstaterar att gästen Mikael Erdtman i det närmaste har haft klippkort till Förenade Arabemiraten under de senaste åren. Anders tror att den mäktiga falken är en örn och han gillar oas-staden Al Ain. Alla är eniga om att Abu Dhabi har en mängd toppbanor. Vi uppmärksammar även att Yas Links är bättre rankad än någon av banorna i Dubai och är med på listan över världens 100 bästa golfbanor.

The Westin Abu Dhabi Golf Resort & Spa

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.