?>

Saadiyat Beach

Saadiyat Beach

Underbar golf vid Persiska viken

Saadiyat Rotana Resort med intilliggande golfbanan Saadiyat Beach Golf Club är en fantastisk kombination av exklusivt hotell och magnifik golfbana i underbart läge vid havet. Här njuter man ett härligt, behagligt klimat i en strandnära miljö som håller allra högsta klass på alla önskade plan.

Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten erbjuder flertalet golfanläggningar i absolut världsklass. Saadiyat tillhör en av de mest ansedda av dessa och är belägen ute på Saadiyat Island. De vita stränderna och skimrande hav präglar naturen på ön. Miljön är häpnadsväckande och här trivs man både som golfare och solnjutare. Allting är nära, Saadiyat Beach Golf Club sträcker sig, som namnet antyder, nästa hela vägen ned till strandkanten. Vårt hotell Saadiyat Rotana är också belägget direkt vid stranden, alldeles intill Saadiyats golfbana. Upplevelsen spetsas till ytterligare genom att vi en dag i veckan även besöker Abu Dhabi Golf Club, som varje år arrangerar Europatourtävlingen HSBC Championship. Detta resmål är perfekt för den kräsna resenären som gärna kombinerar golf i världsklass med avkoppling och sköna bad.

Fakta

GolfvärdJa
Golf AcademyNej
Banor i närområdet3
Avstånd flygplatsDubai International Airport, 106 km
Avstånd golfbana500 m, transport ingår
Närmaste stadCentrala Abu Dhabi, 16 km
ArrangemangTävlingar, utflykter mm.
PassreglerVid resor till Förenade Arabemiraten måste passet vara giltigt i minst 6 månader efter det att man lämnat landet. Provisoriskt pass accepteras inte för inresa till Förenade Arabemiraten.
ÖvrigtLäs om allt som finns att göra i Abu Dhabi på Visit UAEs hemsida.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 18.995:-

7 nätter i dubbelrum
7 frukostar och 6 middagar
4 greenfee på Saadiyat Beach Golf Club
1 greenfee på Abu Dhabi Golf Club
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon31℃

Saadiyat Beach Golf Club

På Saadiyat Beach Golf Club är det Troon som vårdar banan med omsorg, vilket är en tydlig kvalitetsstämpel. Den tidigare storpelaren, numera banarkitekten, Gary Player har tagit tillvara på de yttre förutsättningarna och skapat en golfbana i vacker seasidemiljö. Banan ligger läckert utlagd längs med Persiska vikens kust med stora wastelandområden och både många och spektakulära kritvita bunkrar. Varje hål har en egen design och ett av de mest berömda är ”Dolphin View”, banans femte hål, där man från utslaget har en makalös panoramautsikt över Persiska Viken. Som namnet antyder är det inte ovanligt att man kan skymta delfiner vid vattenytan. Det efterföljande sjätte hålet är ett av banans häftigaste par 3-hål, som spelas utmed stranden. Man spelar i en strandliknande miljö på många hål, med karaktäristiska sanddyner och buskar som hinder att undvika. Det är inte helt ovanligt att en del av slagen har slagits från sand när summeringen av scoren görs i klubbhuset efter avslutad runda. Då banan har en öppen karaktär är det förhållandevis enkelt att hitta bollen även om man slår lite snett.  Ett uppskattat inslag på Saadiyat Beach är de många gaseller som rör sig fritt på golfbanan. I havet utanför golfbanan kan man se både delfiner och sköldpaddor, och sannolikt får du även glimt av någon falk i luften också. Banans fantastiska layout kombinerat med den vackra utsikten och närheten till vattnet gör en runda på Saadiyat Beach Golf Club till en golfupplevelse i världsklass.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Öken/Links
Banfakta Par 72, 7083 6613 6127 5452 4813
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från gräs.
Bandesign Gary Player
Golfbil Golfbilar ingår för de som önskar. Det är även tillåtet att gå banan.

Abu Dhabi Golf Club

Abu Dhabi Golf Club är en populär och omtyckt bana och många av tourspelarna lovordar Peter Harradine som varsamt lagt ut en fantastisk parkbana med strategiska vattenhinder och bunkrar. I ett tidigare ökenlandskap förväntar man sig inte att det ska vara många vattenhinder men här är det inte mindre än sju saltvattensjöar. För medelgolfaren kan allt prat om tourbana upplevas som lite avskräckande men en bra och modern golfbana har flera olika tees som gör banan mänsklig även för oss amatörgolfare. Den utmärkta finishen gör att ni alltid kommer att ha bra lägen och bollen känns nästan peggad på den perfekta fairwayen. Greenerna är jämna och snabba men inte närmelsevis som de presenteras under den årliga Europatourtävlingen. Ni kommer däremot känna en viss anspänning när ni spelar upp mot greenen på hål 18 och den mäktiga falken på klubbhuset stirrar på era inspel och avslutande puttar.

Fakta

Antal hål 27
Bankaraktär Ökenbana med parkkaraktär
Banfakta Championship Course, Par 72 6916 6184 5706 5279
Academy Course, Par 36 3265 3037 2816 2530
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från gräs
Golfbil Golfbilar ingår för de som önskar. Det är även tillåtet att gå banan.
Bandesign Peter Harradine

Saadiyat Rotana Resort

Saadiyat Rotana öppnade så sent som 2018 och är ett modernt 5-stjärnigt deluxe hotell. Inredningen är genomgående i vackra ljusa naturmaterial och erbjuder något utöver det vanliga med sin direkta närhet till Persiska Viken och golf. Golfbanan Saadiyat Beach Golf Club ligger bara ett stenkast bort! Hotellet har 327 rum, de flesta med utsikt mot poolen eller trädgården, alla rum har antingen uteplats eller balkong. Rummen är förhållandevis väl tilltagna och fördelade på 6 våningar, här finns minibar, TV, kaffemaskin, hårtork, strykbräda m.m. Dessutom ingår kostnadsfri wi-fi i alla rum. Hotel Saadiyat Rotana har en stor pool som vetter ut mot havet och föredrar man ett dopp i Persiska Viken så går man bara rakt ut på stranden till hotellets privata beach club med solstolar. Det finns flera restauranger på hotellet, huvudrestaurangen heter Sim-Sim och där kan man avnjuta en stor och god buffé med rätter både från Indien, Asien, Europa och Arabvärlden. Efter middagen lockas många gäster till den trevliga Gastropub Hamilton som ofta erbjuder livemusik eller sport på storbild på kvällarna. Här finns även tennisbanor, ett stort gym och även minigolf. Självklart erbjuder Hotel Saadiyat Rotana också ett SPA med olika behandlingar för den som önskar. Vill man besöka Yas Mall för lite shopping finns det en daglig shuttle från hotellet att tillgå.

Fakta

Standardstarstarstarstarstar
LägeVid stranden på Saadiyat Island.
Rum327 st. Alla rum med AC, safe, minibar, hårtork mm.
FaciliteterUtomhuspool, beach club, tennis, minigolf, spa, restauranger, barer, café, mm.
WifiPå hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.
TuristskattI emiratet Abu Dhabi tar man sedan den 1 juni 2016 ut en turistskatt från alla hotellgäster. Denna skatt är på 15 AED per rum per natt. Skatten läggs på er rumsnota och betalas till hotellet vid utcheckning.

Avsnitt 10

– Golf i Abu Dhabi

Golfresepodden konstaterar att gästen Mikael Erdtman i det närmaste har haft klippkort till Förenade Arabemiraten under de senaste åren. Anders tror att den mäktiga falken är en örn och han gillar oas-staden Al Ain. Alla är eniga om att Abu Dhabi har en mängd toppbanor. Vi uppmärksammar även att Yas Links är bättre rankad än någon av banorna i Dubai och är med på listan över världens 100 bästa golfbanor.

Saadiyat Beach Golf Club

Saadiyat Rotana Resort & Villas

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.