Bavaro Golf

The Iberostar Bavaro Golf

Drömgolf i paradiset

De milslånga kritvita sandstränder är verkligen fantastiska och golfbanorna ligger på rad som ett pärlband i turistparadiset Punta Cana. Det är en av de absolut populäraste badorterna i Karibien och har mycket av det som man förknippar med en drömsemester till Karibiens övärld. Här finns palmerna, värmen, stränderna, paraplydrinkarna, lyxhotellen och givetvis golfbanorna.

Turismen på Dominikanska republiken startade egentligen på Puerto Plata på den norra delen av ön men sedan ett antal år sedan dominerar Punta Cana sydöst där allt är lite bättre. Det finns vissa likheter mellan det turkiska golfparadiset Belek och Punta Cana. Det är inte helt osannolikt att man tittade lite på Punta Cana när planerade utvecklingen av Belek. De är båda uppbyggda på ett liknade sätt där man har en fantastisk strand och sedan ett antal beachhotell och slutligen ligger golfbanorna lite in åt landet. Skillnaden är att originalet som alltid är lite vassare och i Punta Cana är stränderna lite finare, hotellen ligger inte riktigt lika tätt och flera av golfbanorna går även hela vägen ned till havet. En stor fördel är att klimatet är som bäst när det är som sämst där hemma.

Iberostar Bavaro Golf är en hotellgolfbana men håller hög kvalitet och står sig väl bland banorna i Punta Cana och ranks strax efter toppbanorna Punta Espada och Corales. Iberostar har flera olika hotell längs stranden. Vi bor på Iberostar Selection Bavaro Suits och är som i princip alla hotell ett 5-stjärnig all-inclusive hotell. Här är det bara att njuta av golf, värme och vackra stränder, som alltid varit ett vinnande koncept.

Fakta

GolfvärdJa
Banor i närområdet8
Avstånd flygplatsPunta Cana International 24 km, 30 minuter
ArrangemangTävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

9 nätter i dubbelrum på Iberostar Selection Bavaro Suites
all-inclusive
5 greenfees på Bavaro Golf
del i golfbil
flyg
flygskatt
flygplatstransfer
service av golfvärd

Transport av golfbag
Du betalar för transporten av din golfbag direkt till flygbolaget vid incheckning.

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon26℃

Bavaro Golf

Bavaro Golf är en klassisk resortfbana signerad av P.B. Dye och öppnade 2009. Som son till den legendariske golfarkitekten Pete Dye, har Paul Burke Dye, mer känd som P.B., haft mycket att leva upp till. Han har axlat pressen och designat inte minder än fyra golfbanor bara på Dominikanska Republiken.

Bavaro Golf är hotellkedjan Iberostars egen golfbana och de har fler olika hotell längs stranden. Om hotellen ligger mer eller mindre på stranden så ligger golfbana ovanför hotellen inåt land. I Punta Cana ligger verkligen golfbanorna på rad och Bavaro Golf gränsar till Punta Blanca Golf Club designad av Nick Price som i sin tur gränsar mot Hard Rock Golf Club som är designad av Jack Nicklaus. Man kan säga att i Punta Cana har det genomgående satsats på välrenommerade golfarkitekter. Även om familjen Dye dominerar så har de flesta banor ritats av idel kända namn.

Bavaro Golf är en grön och frodig golfbana med en del vackra vyer, även om man inte ser havet, då den är utlagd en bit från den direkta stranden. Här finns en bra mix av olika typer av golfhål i en natur som både har små sjöar, skingrade bäckar och även näst intill ökenliknade områden. Golfbanan bjuder på relativt breda fairways, där den intensivt gröna färgen, verkligen är en stark kontrast till de 105 bunkrarna med kritvitbunkersand. Den starka färgprakten gör det till en visuellt vacker upplevelse och det kanske är speciellt hål 8 som etsar sig fast på näthinnan. Det åttonde hålet är ett par 3-hål med en ö-green helt omges av den vita bunkersanden. Det som är unikt är att greenen är formad som en sjöstjärna vilket är en påminnelse att du spelar på Iberostars golfbanan, då det är en del av deras logga. På Bavaro Golf finns det flera tees att välja mellan och från backtee är Bavaro en riktig utmaning och det finns flera både vackra och tuffa greenområden.

Från klubbhusets terrass har man en fin utsikt och kan njuta av både mat och dryck även om golfrestaurangen inte är en del av all-inclusive konceptet. P.B. Dyes skapelse är bra men kommer aldrig riktigt kommer upp i samma klass som mästerverket Teeth of the Dog på Casa de Campo som är designat av hans far Pete Dye. Det är den mest kända golfbanan på Dominikanska Republiken och är ständigt med på listorna över världens 100 bästa golfbanor.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6143 5655 5066 4348
HCP-gräns 54
Drivingrange Ja, utslag från gräs.
Bandesign P.B. Dye
Bra att veta Restaurangen på golfklubben är inte en del i all-inclusive konceptet. Förfriskningar från dryckesbilen ingår .

Iberostar Selection Bavaro Suites

På Iberostar Selection Bavaro Suites så märker du direkt att du är i Karibien på det tropiska klimatet och de långa, kritvita, palmkantade sandstränderna. I det turkosskimrande havet är medeltemperaturen 26–28 grader och korallreven är perfekta för snorkling och dykning. Det är som att komma till en bit av paradiset.

Iberostar Selection Bavaro Suites är ett av flera hotell längs den långa sandstranden som är huvudorsaken till Punta Canas otroliga popularitet. Hotellet är 5-stjärnigt och byggdes redan 1993 men renoverats löpande och den senaste större uppfräschningen var 2020. Iberostar Selection Bavaro Suites är ett stort hotell med sina 598 rum och området är relativt spatiöst. Det är låga byggnader och ingen del av hotellet är mer än tre våningar, så man upplever det som både stort och mysigt, intimt på samma gång. Det är ganska klassisk karibisk stil med en huvudbyggnad med en del öppna gemensammaytor och tvåvånings bungalowboendet lite utspritt i trädgården. Rummen har ljusa pastellfärger som går lite hand i hand med den karibiska karaktären och kan ge associationer till det turkosa havet. Rummet har förutom en king size säng en liten soffgrupp och ett skrivbord. Det finns även terrass eller balkong som också har utemöbler. Badrummen har tackdusch och minibaren innehåller vatten, läsk och öl. Överlag har man det som kan förväntas när man bor på ett 5-stjärnigt hotell.

Det finns flera poolområden strax innan den fina stranden. Det är ett stort fokus på vattensporter men hotellet har även ett stort gym och man har även möjlighet att få spa-behandlingar. Det finns en mängd olika restauranger och barer. Förutom den stora bufférestaurangen så är de flesta stora köken representerade. Här går det att välja mellan italiensk, grekisk, fransk och japanskt mat. När man är gäst på hotellet så kan man även äta middag på någon av de andra Iberostarhotellen i närheten. Som på nästan alla all-inclusive hotell så måste man boka à la carte-restaurangerna någon dag i förväg och det kan även vara ett tillägg för vissa restauranger eller rätter. Samma sak gäller dryck, här mycket ingår men vill man avnjuta en flerårig whiskey eller ett årgångs vin så får man betala ett tillägg för detta.

Det är en 800 meter lång promenad från hotellet till golfklubben och vill man inte gå så kan man nyttja hotellets shuttle-service.

Fakta

Standardstarstarstarstarstar
LägeVid havet, Punta Cana
Rum598. Alla rum med AC, dusch, safebox, minibar, hårtork, strykjärn mm.
FaciliteterUtomhuspool, restauranger, barer, tennis, casino, spa, gym mm.
AvståndPunta Cana International 24 km, 30 minuter
WiFiPå hotellet och i klubbhuset finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.
TuristskattVid ankomst till Dominikanska Republiken så betalar man en turistskatt på ca 10 dollar.

Presentation av Iberostar Bavaro Suites

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.