Golf i Bulgarien

Golf i Bulgarien är ett av flera nya, spännande golfländer i Europa. Detta beror främst på en stor investering i golf kring området strax norr om staden Varna vid Svarta havet. Här ligger de tre toppbanorna, tillsammans kallade Bulgariens "Signature Golf Coast", nära varandra. Redan har en av banorna arrangerat matchspels-VM och fått mycket positiva omdömen från spelarna.

När det gäller golfresor till Bulgarien kan man faktiskt förvänta sig ganska mycket. Två av Svarta havskusten är utformade av den sydafrikanska golflegenden Gary Player. Den tredje golfbanan av den tidigare Ryder Cup-kaptenen, walesaren Ian Woosnam.

Ian Woosnam har faktiskt designat ytterligare en golfbana i Bulgarien och den är säkert en av orsakerna till att han fick förnyat förtroende. Det finns totalt 10 golfbanor i Bulgarien, men det är klart att Svarta havet har lockat mest uppmärksamhet.

Det som är mest intressant för golfturismen är utan tvekan de tre banorna norr om Varna med Thracian Cliffs i spetsen. Thracian Cliffs som av många anses vara en av de spektakuläraste nya golfbanorna i hela Europa. Men även Black Sea Rama (som har fått sitt namn efter Valderrama) och Lighthouse är strålande golfbanor.

Vem hade för några år sedan trott att Bulgarien skulle vara en golfdestination i europeisk toppklass och bjuda på spektakulära golfupplevelser till golfare från hela världen?

Golfvärd i Bulgarien

När du ska spela golf i Bulgarien får du också uppleva Golf Plaisirs service med golfvärd på destinationen. Kanske vill du ha tips på en trevlig restaurang för en speciell middag? Eller kanske vilken bar eller nattklubb du bara måste besöka? Eller var ska du gå om du plötsligt vill handla? Prata med din golfvärd. Han eller hon kommer att göra sitt bästa för att hjälpa till på bästa sätt.


Golfresepodden

– Golf i Bulgarien

I det här avsnittet av Golfresepodden hittar Johan en okänd Jack Nicklaus-bana och tycker att delar av arkitekturen är robust i Bulgarien. Vår gäst Jonas Andersson gillar Black Sea Rama och anser att man kan fotografera alla hål på Thracian Cliffs från alla håll. Anders förklarar hur man löser konflikter mellan Thracian Cliffs och Lighthouse på en skjutbana…

Bulgarien

Cape Kaliakra

Vid Cape Kaliakra och på Bulgarens ”Signature Golf Coast” ligger ett flertal spektakulära och mycket vackert belägna golfbanor med Thracian Cliffs, ritat av legenden Gary Player, som ett flaggskepp. Från de branta strandklipporna är utsikterna från banan magnifika.