Golf Plaisir Madeira Trophy

Golf Plaisir Madeira Trophy

– årets roligaste golftävlingsresa!

21 februari-1 mars, 2022

Varmt välkommen till den första upplagan av Golf Plaisir Madeira Trophy. Som namnet indikerar så utspelar sig tävlingen på Madeira i Portugal. Tävlingen äger rum under tre dagar på tre olika golfbanor och på två olika öar, Madeira och Porto Santo. Denna partävling är till för alla er som i goda vänners lag älskar att resa och tävla i golf. Detta är till stor del ett socialt event men tävlingen är seriös och det kommer att vara spelare från Sverige, Danmark och Finland. Tala med din bästa golfkompis, livspartner eller familjemedlem och boka höstens eller vårens tävlingsvecka.

Vi ses på Madeira!

 

 

Santo da Serra

Underbar golf på fantastiska Madeira!

Madeira har länge varit ett favoritresmål för många skandinaver, denna gröna och otroligt vackra ö en bra bit ut i Atlanten lockar många turister till att utforska den dramatiska naturen, eller bara njuta av det behagliga klimatet året runt. För oss golfare erbjuds här två populära golfbanor, Santo da Serra och Palheiro. Golf Plaisir har valt att erbjuda spel på den bästa av dessa – 27-hålsbanan Santo da Serra Golf, som vid ett flertal gånger har varit värd för Europatouren.

Det är vackert på Madeira, landskapet är grönt och dramatiskt, en lisa för själen. Huvudstaden Funchal, tjusigt belägen vid Atlantens vågor är centrum på Madeira. Här finns mängder av restauranger, shopping och sevärdheter. Tar man sig en bit från Funchal är tempot betydligt lugnare och naturens skönhet breder ut sig. Det är väldigt populärt att vandra på Madeira, och det är inte svårt att förstå varför – den bergiga naturen inbjuder till mäktiga upplevelser på vandringsstigarna. Ett par mil öster om Funchal ligger den pittoreska lilla byn Santa Cruz, här ligger Golf Plaisirs boende. Valet av boende är väl uttänkt, då läget är perfekt. Med direkt närhet till flygplatsen och endast ca 10 minuter från Santo da Serra Golf ligger här ett mycket trevligt och prisvärt hotell direkt vid havet, med härlig utsikt över det böljande blå!

Fakta

GolfvärdJa
Golf AcademyNej
Avstånd golfbana6 km
Avstånd flygplats2 km
Banor på Madeira2
Närmaste stadFunchal, 18 km
ArrangemangTävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 13.995:-

7 nätter i dubbelrum
7 frukostar och 6 middagar varav en galamiddag på Santo da Serra
3 greenfee på Santo da Serra Golf
2 greenfee på Palheiro Golf
1 greenfee på Porto Santo Golf
färja till Porto Santo t/r
tävlingar under veckan enligt schema
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd och tävlingsledare

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon21℃

Santo da Serra Golf

Santo da Serra är en komplett 27-hålsanläggning. Här har man spelat Europatourtävlingen Madeira Open ett antal gånger genom åren. Banan håller således absolut högsta standard och är en liten juvel med makalös utsikt över Machicobukten. Den välkände amerikanske golfarkitekten Robert Trent Jones Jr har ritat 27 underbara hål av bästa parkkaraktär. Banan är uppdelad i tre slingor som växlas under veckan så ni får spela en variationsrik golf av absolut högsta klass. Banan är inte allt för lång, men det krävs knivskarp precision vid inspel och greenerna är snabba och jämna. Banan ligger relativt högt över havet, med en magnifik utsikt från klubbhuset där alla slingor utgår från. Den gula slingan är relativt flack men det finns nivåskillnader på den blåa och röda slingan och de två sista hålen upp mot klubbhuset känns i benen. Det skulle kunna finnas flera signaturhål men både hål 3 och 4 på den röda slingan har en sådan utsikt att det är svårt att koncentrera sig på spelet.

Fakta

Antal hål 27
Bankaraktär Kuperad parkbana
Banfakta Desertas, par 36 3105 2863 2534 2286
Machico, par 36 3136 2890 2613 2424
Serras, par 36 2920 2743 2506 2213
Hcp-gräns 54
Drivingrange Ja, utslag från matta och gräs.
Bandesign Robert Trent Jones Jr.

Porto Santo Golf Club

Porto Santo är en ö som fågelvägen ligger 4,3 mil från huvudön Madeira. De flesta tar den två timmar långa båtresan till Porto Santo men det går även att flyga. Det är ingen stor ö och den har strax under 4000 invånare. Landskapet här är inte fullt lika kuperat som på Madeira och den som besöker ön kan njuta av 9 km sandstrand. Golfbanan öppnade 2004 och är designad av den spanska golfikonen Seve Ballesteros. De första 9 hålen går i vad man skulle kunna säga amerikansk stil med en del vattenhinder och relativt långa hål. De sista nio hålen är mer dramatiska och går ut mot en klippavsats. Hålen 13, 14 och 15 går verkligen direkt ut mot den mäktiga Atlanten och det är lätt att få en Pebble Beach-känsla. Golfbanan smälter verkligen in i naturen och är väldigt smakfullt utlagd. Ballesteros har, sin vana trogen, designat banan utifrån att man har lika många par 3-, par 4- och par 5-hål. För den långtslående finns det ett par bra birdiemöjligheter på något av de sex par 5-hålen samtidigt som de med lite högre hcp har chans på ett par på något av de sex par 3-hålen. På Porto Santo Golf bjuds man på fantastiska vyer och banan har en naturlig skönhet och en del utmanande hål. Porto Santo Golf har vid ett flertal tillfällen varit värd till Europatouren och Madeira Open. Det finns även bra träningsområden och en korthålsbana med 9 hål för den som vill slipa på sitt närspel.
Klubbhuset är modernt och ganska stramt men ändå mysigt med kalkstensväggar och stora bärande träkonstruktioner. Förutom en bra golfshop, omklädningsrum med bastu och jacuzzi så har man en makalös vy från restaurangens uteservering.

Fakta

Antal hål 18 + 9 korthål
Bankaraktär Varierande parkbana
Banfakta Par 71, 6434 5984 5357
Drivingrange Utslag från gräs och matta.
Bandesign Severiano Ballesteros

Palheiro Golf

Palheiro hittar du i bergen 500 meter ovanför bukten vid Funchal. Detta läge ger dig som spelar en fantastisk utsikt över staden och Atlanten. Banan byggdes 1993 och designades av den välrenommerade Cabell B Robinson. Den ursprungliga bansträckningen var definitivt inte dålig men det fanns några riktigt branta hål, både uppför och nedför. Efter att man ändrade bansträckningen i och med renoveringen av golfbanan 2003 så har den verkligen blommat ut. Snabba ondulerade greener och välplacerade bunkrar belönar omsorgsfullt spel. Golfbanan slingrar sig genom Palheiro Estate som är känt för sina vackra träd och frodiga växtlighet.

I anslutning till banan ligger även det anrika 5-stjärniga Casa Velha do Palheiro Hotel med en historia som sträcker sig över 200 år tillbaka i tiden. Ägarfamiljens intresse för olika unika blommor och träd har över tid skapat en unik botanisk trädgård. Tittar man noga när man spela golfbanan så kan man se att det finns en uppsjö av olika trädslag längs golfbanan.

Klubbhusets uteservering är minst sagt fantastik. Här blir man lätt sittande lite extra länge och njuter både av högklassiga nivån på köket men även av den bedårande utsikten över Funchal. Detta är den perfekta avslutningen på den trevlig golfrunda.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Kuperad parkbana
Banfakta Par 71, 5859/white] 5448 4987 4452
Drivingrange Utslag från gräs och matta.
Bandesign Cabell B Robinson

Vila Galé Santa Cruz

Vila Galé Santa Cruz är ett 4-stjärnigt hotell beläget direkt vid havet i den lilla staden Santa Cruz, ca 10 minuter från Santo da Serra Golf. Här kan man lyssna till havets vågor och koppla av mellan golfrundorna. Det strategiska läget ger även utrymme för promenader antingen i pittoreska Santa Cruz som inte är att jämföra med Funchal, men ändå är värt en liten utflykt på egen hand. Eller njuta en skön vandring utmed strandpromenaden som ligger direkt utanför hotellet. Hotellet är tillräckligt stort för att ha de faciliteter som man förväntar sig men tillräckligt litet för att man ska uppleva det som mysigt och personligt. Här finns två restauranger, barer och utomhuspool som vetter mot havet. Rummen är modernt inredda och har en sofistikerad stil, de flesta med havsutsikt och poolutsikt. Det är lätt att trivas på Vila Galé Santa Cruz – den avslappnade atmosfären och det lugna läget är precis vad de flesta söker under en vistelse på Madeira.

Fakta

Standardstarstarstarstar
LägeVid havet i Santa Cruz.
Rum262. Alla rum har telefon, TV, minibar, safe, AC och balkong.
FaciliteterUtomhuspool, inomhuspool, restauranger, barer mm.
WifiPå hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Allt om tävlingen

Tanken med tävlingsveckorna

Vi tycker att Madeira är lite underskattat som golfresmål och vill att fler upptäcker denna fantastiskt vackra ö. Det finns två golfbanor på huvudön Madeira och en på ön Porto Santo. I vår tävling så kommer vi att spela alla tre golfbanorna som alla håller hög klass. Det är tre välrenommerade golfarkitekter som ligger bakom dessa tre pärlor. Santo da Serra – Robert Trent Jones Sr, Palheiro – Cabell B Robinson och på Porto Santo – legenden Seve Ballesteros. Vi har medvetet valt att arrangera en partävling så att man känner trygghet i att ha en vän som spelpartner och sedan socialisera med övriga deltagare. Det blir en vecka fylld med mycket golf och ni kommer att få uppleva skilda delar av en av Europas vackraste öar.

Spelform

Vi kommer att spela sex rundor golf på totalt tre olika golfbanor. Det kommer att vara tre tävlingsronder, en på varje golfbana. Det är en partävling med tre olika spelformer under veckan. Vi kommer att följa Svenska Golfförbundets rekommendation rörande beräkning av spelhcp.

Porto Santo Golf – 2-manna scramble

Palheiro Golf – Bästboll

Santo da Serra Golf – Poängbogey

Den slutliga vinnaren är det lag som har bäst resultat när man summerar samtliga tre deltävlingar. Det lag som har lägst sammanlagda resultat är vinnare.

Exempel: Porto Santo/scramble plats 5, Palheiro/bäst boll plats 20, Santo da Serra poängbogey plats 2 och 8. Ger en total på 35.

Prisbord

Varje deltävling så erhåller vinnande par varsin logo-piké från den golfklubb där man spelat.
Huvudtävlingen – sammanlagt resultat på samtliga deltävlingar
Vi kommer att dela ut priser till de fem första lagen och vinnarna får lyfta pokalen och får en inbjudan att deltaga i nästa års tävling motsvarade tidsperiod.

Närmast hål- och bästa lagklädsel

Vi kommer på varje deltävling har ett pris för närmast hål. Vi vill att det ska vara ett färgsprakande arrangemang och de lag som enligt tävlingsledningen under veckan har haft de bästa lagklädseln vinner en uppsättning kläder från Callaway.

Galamiddag och prisutdelning

Vi kommer efter att avslutat sista tävlingsrundan på Santo da Serra ha lite tid på oss att duscha och göra oss redo för kvällens prisutdelning och galamiddagen som serveras i klubbhuset. Det är därför viktigt att man tar med sig ombyte till kvällens middag då vi inte åker tillbaka till hotellet innan middagen.

Tävlingsledare

En rutinerad tävlingsledare från Golf Plaisir är med på hela resan.

 


Tävlingsvecka i februari 2022

 

Spelschema: Ankommande från Köpenhamn och Helsingfors

VeckodagDatumKommentar
Måndag 21 februariAnkomst från Köpenhamn och Helsingfors.
Tisdag 22 februariInspelsrunda Santo da Serra, 09:30 – 10:40
Onsdag 23 februariInspelsrunda Palheiro
Torsdag 24 februariTävling Porto Santo. Färja avresa 08:00, hemkomst 20:30
Fredag 25 februariInspelsrunda Santo da Serra, 09:30 – 11:50
Lördag 26 februariTävling Palheiro
Söndag 27 februariTävling Santo da Serra Shotgun 13:00, Galamiddag på kvällen.
Måndag 28 februariHemresa till Köpenhamn och Helsingfors.

 

Spelschema: Ankommande från Stockholm

VeckodagDatumKommentar
Tisdag 22 februariAnkomst från Stockholm.
Onsdag 23 februariInspelsrunda Palheiro
Torsdag 24 februariTävling Porto Santo. Färja avresa 08:00, hemkomst 20:30
Fredag 25 februariInspelsrunda Santo da Serra, 09:30 – 11:50
Lördag 26 februariTävling Palheiro
Söndag 27 februariTävling Santo da Serra Shotgun 13:00, Galamiddag på kvällen.
Måndag 28 februariGolfspel på Santo da Serra, 09:30 – 10:40
Tisdag 1 marsHemresa till Stockholm.

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.