Följ med GolfUppsala Business Class till Prag!

23 - 26 september, 2022

Golf i Tjeckien är en oförglömlig upplevelse då banorna är lika varierande som den böhmiska naturen. I huvudstaden Prag kan du som golfare kombinera flera olika banor med pulserande storstadsliv; det vill säga allt som Prag har att erbjuda i mat, dryck, nöje och kultur.

Anmäl dig till resan här2022 års sponsorresa

Efter ett par inställda sponsorresor pga av corona är det äntligen dags igen! Sist vi var iväg så åkte vi till Thracian Cliffs vilket satte en helt ny standard för våra nätverksresor. Vi har därför letat extra noga efter en liknande upplevelse som matchar våra kriterier. Dvs bra boende på eller nära golfanläggningarna, 3 riktigt bra banor, en matupplevelse värd namnet och möjlighet att spela fler rundor utan att behöva betala skjortan…

Årets resa går till Prag

Efter många års längtan att besöka deras superbanor och samtidigt bo centralt men ändå nära golfanläggningarna är det nu dags. Vi bor på fina Penta Hotel Prague som är ett modernt hotel placerat i centrum av denna historiska stad. Vi spelar på 3 olika banor, Albatross GC som byggdes med ambitionen att bli den bästa i Tjeckien, allt här andas kvalitet och klass vilket är ett måste då banan årligen besöks av Europatouren. Det senaste golftillskottet, som bär det pampiga namnet The Oaks Club PGA National Czech Republic, sällar sig också till en av de bättre toppbanorna i Europa. Lite öster om Prag ligger sedan mästerskapsbanan Black Bridge GC.

Fullspäckat schema med mycket golf

Vi flyger från Arlanda kl. 09:05 den 23 september och flyger hem den 26 september kl. 19:15. De bra flygtiderna gör att vi kommer att kunna spela golf alla 4 dagarna även fast vi bara är borta 3 nätter. Som tidigare år kommer vi ha gott om tid till nätverkande, träning/ golf samt trevliga middagar.

GolfUppsala Business Class subventionerar del av resan vilket gör att ditt företag endast betalar 11995:-. Då ingår allt utom lunchen. Om du inte har resesällskap men kan tänka dig att dela rum, skriv det i din anmälan till Fredrik så garanterar vi en trevlig rumskamrat. Vi hoppas att du tycker det låter lockande och ser fram emot att träffa dig på väg ner mot en riktigt bra konferens och golfupplevelse!

Med vänliga hälsningar,

Fredrik, Jonas & Ulf

Vad ingår i resan?

Sponsorpris:  12.495:-

•   3 nätter i dubbelrum på Penta Hotel Prague
•   halvpension inklusive öl/vin
•   1 st 18-hålsgreenfee på Albatross Golf Club
•   1 st 18-hålsgreenfee på Oaks PGA Golf Club
•   2 st 18-hålsgreenfee på Black Bridge Golf Club
•   flyg Stockholm – Prag t/r
•   flygskatt
•   transport av golfbag
•   transfer

Frivilliga tillägg:

Enkelrumstillägg:  1995:-
Avbeställningsskydd:  400:-
Golfbagsförsäkring:  195:-

 

Turistskatt

På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Albatross Golf

 

Denna bana byggdes med ambitionen att bli den bästa i Tjeckien och anses av många vara just det. Allt här andas kvalitet och klass vilket är ett måste då banan årligen besöks av Europatouren. Banan, som öppnade 2009, ligger utlagd på 80 hektar i kuperad terräng med inslag av ängsmark. Mikroklimatet på drygt 400 meters höjd, där banan ligger, innebär en av de längsta golfsäsongerna i Europa. Här finns 7 sjöar och 65 bunkrar så det gäller att hålla sig på banan (som alltid). Alla hål har 4-5 tees att välja på, varför inte prova svart tee för en extra utmaning.

Träningsmöjligheterna är stora med en delvis övertäckt drivingrange, 2 chippinggreener med 4 övningsbunkrar, 2 puttinggreener och en liten övningsbana. Ett klubbhus med bar, restaurang, shop och omklädningsrum kompletterar det hela.

Banan ligger knappa halvtimmen från flygplatsen och är ett mycket bra alternativ om man har tid att spela en runda efter ankomst till, eller innan avresa från, Prag.

Oaks PGA National

 

Oaks PGA National är det senaste tillskottet av golf i Prag. En bana som redan sällar sig till en av de absolut bästa i landet.

Prag håller på att utvecklas till en riktigt bra golfdestination med tiotalet golfbanor inom räckhåll från den Tjeckiska huvudstaden. Det senaste tillskottet, som bär det pampiga namnet The Oaks Club PGA National Czech Republic, sällar sig till en av de absoluta toppbanorna i landet. Ingen mindre än Kyle Phillips, mannen bakom banor som bland annat Kingsbarns, St Andrews Castle Course och Verdura på Sicilien står för designen och samtliga 18 hål var redo för spel sommaren 2020.

Black Bridge Golf Club

 

Strax öster om Prag ligger mästerskapsbanan Black Bridge GC. På de första nio är det nästan ingen risk för vatten men på andra halvan kan det löna sig att planera sitt spel för att undvika att bli blöt då flera hål korsas av vatten. Det finns också fina träningsmöjligheter med driving range, chippingområde, puttinggreen. I klubbhuset finns förstås restaurang, shop och omklädningsrum.

Penta Hotel Prague

Penta Hotel Prague är ett 4-stjärnigt hotell som ligger 10-15 minuters promenad från Vaclav platsen och de historiska kvarteren i Prag.
Hotellet som har 227 rum i den sju våningar höga moderna byggnaden är en perfekt bas för en weekend resa till Prag. Hotellet har ett restaurang,
room service samt ett gym. Penta ligger nära både tunnelbana och spårvagnsstation för en kort transport in till centrala Prag.