Evakueringen av Spanien

Klockan 03:00 den 18 mars lyfte Novair från Malagas flygplats fullastad med Golf Plaisir-resenärer. Denna evakuering av våra resenärer påminde ganska mycket när isländska Eyjafjallajökulls askmoln stoppade all flygtrafik. Den erfarenhet och kunskap vi fick då har varit ovärderlig när det gäller att kunna lösa logistiken runt Corona-evakueringen. Det krävs en hel del planering och ett enormt kontaktnät för att samla alla resenärer från samtliga golfresmål som vi har i Spanien. När Spanien till stora delar är nedstängt så är det inte heller helt lätt att boka en busstransport från Alicante till Malaga. Vår beredskapsgrupp har jobbat helger och nätter för att säkerställa att alla hämtas upp och sedan kommer i tid till Malagas flygplats.

Vårt största tack går utan tvekan till vårt systerbolag Novair som ställer upp och sätter in en extra flygning enbart för att hjälpa Golf Plaisirs resenärer hem från spanska fastlandet. När det är kris så blir det tydligt att vi jobbar i en servicebransch där alla bidrar till att lösa svåra situationer. Alla har samma mål och kundernas bästa är hela tiden i fokus. Målet för denna flygning var att alla resenärer på ett tryggt och så smidigt sätt som möjligt skulle komma hem. Novair flög inte bara hem våra gäster, utan hade i denna speciella situation även lastat planet med mat och dryck.

Väl framme på Arlanda så möter Golf Plaisir upp och då fortsätter resan för många av resenärerna. Vi har tagit alla våra gäster till Stockholm och men i gruppen finns det gäster som ska till Göteborg eller Köpenhamn. För de svenska gäster som skulle till Köpenhamn löste det sig med ombokning till Sturup för att slippa eventuella problem vid gränsen. Enligt rapporter från bussen till Göteborg uppstod rungande applåder när vår golfvärd Jack bjöd på lunch i närheten av Linköping. Vi lyckades även få hem hela vår personalstyrka som varit stationerade på spanska fastlandet. Våra golfvärdar har gjort en heroisk insats både när det gäller att hålla våra gäster på gott humör och även hjälpa till med att ordna med logistiken.

Avslutningsvis så vill vi på Golf Plaisir vill också passa på att tacka våra underbara gäster för deras tålamod. För många påbörjades resan redan på tisdagskvällen med bussresa från antingen Alicante eller Sevilla. När bussarna ankom till Malaga kunde resenärerna gå ombord på Novairs flygplan som tog dem till Stockholm. I vissa fall tillkom ytterligare en flyg- eller bussresa innan de till slut kunde vila ut i sitt eget hem och träffa nära och kära.

När coronaviruset drog igång på allvar befann sig över 700 Golf Plaisir-resenärer ute på våra resmål. Majoriteten av dessa har kunnat åka hem med de biljetter som var bokade för resan, andra har vi hittat speciallösningar för. Vi räknar med att kunna ha de allra flesta av våra gäster hemma till helgen som kommer, den 21-22 mars.

Golf Plaisir vill tacka alla er kunder för er förståelse att trycket är enormt på vår organisation i en sådan här svår situation. För oss som researrangörer har det ibland varit lite frustrerande att allt inte har löst sig så snabbt som vi ibland har velat. Trots detta har ni kunder visat ett enormt engagemang och god samarbetsvilja.