Allt om din resa

Viktigt inför resan

Världen har äntligen öppnat upp och vaccineringen har gjort det tryggt att börja resa igen. Vi får däremot under en period leva med länders olika restriktioner och inreseregler. Läs noga igenom vår samlade information nedan och besök de länkar som vi hänvisar till.

Nedan finns viktig information som du måste ta del av innan du reser. I korthet behöver du i det flesta fall göra två saker för att kunna resa nu:

  • Fylla i ett digitalt inreseformulär.

De flesta länder kräver att man fyller i ett inreseformulär. Observera att det kan finnas regler på hur nära inpå avresa som detta kan fyllas i. Det finns information och länk till formulär om detta både på Re-open EU och Sweden Abroad.

  • Uppvisa ett covidbevis, om det krävs.
De flesta länder inom EU kräver att man kan uppvisa ett giltigt covidbevis. Covidbeviset kan innehålla intyg om vaccination, tillfrisknade och negativt PCR eller Antigen-test. Är man fullt vaccinerad så finns den informationen registrerad när du laddar ner ditt covidbevis på E-hälsomyndighetens hemsida. Är man inte vaccinerad är det troligt att man måste göra ett negativt PCR-test eller Antigen-test. Kontrollera att de som utför ditt PCR eller Antigen-test är knutna till E-hälsomyndigheten så att ditt resultat finns registrerat när du laddar ner ditt covidbevis. Det kan variera från land till land hur nära inpå dessa tester ska vara genomförda. Vissa länder godkänner även inresa om man har ett tillfrisknadebevis. Du skriver ut ditt covidbevis på E-hälsomyndighetens hemsida och man kan läsa sig till vilken typ av covidbevis som krävs på Re-open EU och Sweden Abroad.

 

Övrig information

Varför länkar Golf Plaisir vidare till andra hemsidor?

Vi har medvetet valt att länka vidare till myndighetswebsidor där informationen uppdateras regelbundet. Det sker förändringar löpande och ofta med mycket kort varsel. Vi vill minimera risken att information blir bakdaterad och felaktig. Det är också viktigt att belysa att det är kunden som i slutändan har ansvar att ha korrekta resehandlingar.

Vad gäller på destinationen och under flygresan?

Även när det gäller denna typ av information så har vi valt att hänvisa till främst Sweden Abroad då det kan ske snabba förändringar och även lokala skillnader inom samma land. Den senast informationen rörande flygresan hittar ni på ert flygbolags hemsida. Det sker även här snabba förändringar när det gäller tidsåtgång för incheckning och vilken service man har ombord och krav på munskydd.

Tveka inte på att höra av dig till oss!

Vi hänvisar genomgående till olika myndigheter men har ni frågor så är ni givetvis varmt välkomna att ringa oss på 08-519 303 00 eller mejla till info@golfplaisir.se Vi vet att det är många som har frågor som berör både stort och smått. Ingen fråga är oväsentlig då det är viktigt för oss att ni känner er trygga och uppdaterade vad som gäller under er semesterresa.

 

Kom ihåg att det är ditt ansvar att uppfylla de krav som krävs för inresa till ditt resmål. Ändringar kan komma med kort varsel och du som resenär själv som är ansvarig för att ha korrekta inresedokument.

Cirka två- tre veckor före avresan får du ett mejl från oss med en länk till denna sida. I mejlet kommer vi att uppmana er att åter kontrollera vad som krävs för att uppfylla de krav som gäller för inresa till ditt resmål och att ni ända fram till avresa håller er uppdaterade vad som gäller och är uppmärksamma vid eventuella ändringar rörande inresevillkoren.

Håll dig uppdaterad

Som resenär är det viktigt du är påläst och håller dig uppdaterad både före, under och efter din resa.

Ska du flyga med SAS?

Missa inte att registrera dig på SAS Travel Ready Center för att få en smidigare upplevelse vid incheckningen på din avreseflygplats. Du kan som tidigast registrera dig 72 timmar före avresa.

 

Till SAS Travel Ready Center

Viktigt inför resan

Kontaktinformation

loading Tack för din förfrågan. Vi återkommer till dig snarast och bekräftar din resebokning Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.