Res tryggt med Golf Plaisir

Att tänka på inför resan

Den information som vi ger uppdateras löpande. Den kan förändras väldigt snabbt beroende på vad som händer på de olika golfresmålen och olika länders politiska beslut men även ändrade krav från samarbetspartners som till exempel flygbolag. Det är en hög säkerhetsnivå med en del tvingade förändringar men i slutändan så handlar det främst om sunt förnuft och att hålla ett vettigt säkerhetsavstånd.

  • Det är krav på munskydd på bland annat flygresan så det är viktigt att ni köpt det innan ni åker till flygplatsen. Vi kan inte garantera att det finns att köpa på flygplatsen.
  • Det är viktigt att ha munskydd även för hemresan och på vissa resmål krävs munskydd på offentliga platser. Köp med andra ord mer än ett munskydd. Munskydd finns att köpa på de flesta apotek.
  • Sjalar eller egentillverkade munskydd är inte godkända, däremot behöver det dock inte vara munskydd som är godkända för sjukvården.
  • Munskyddet ska täcka näsa och mun.
  • Var ute i god tid då det kan ta längre tid med incheckning, säkerhetskontrollerna och boarding.
  • Se över dina försäkringar inför resan så att ni har fullgott skydd.
  • De flesta flygbolag blockar inte några stolar i planet för att skapa socialdistans. Alla stolar är till försäljning.
  • Kontrollera att ni läst den senaste informationen från Golf Plaisir då olika regler kan förändras med mycket kort varsel.

Viktig information!

Vissa länder kan ha krav på att man ska göra en egen hälsodeklaration eller fylla i ett inresedokument. Denna handling ska ansökas om före avresa och är obligatorisk för samtliga resenärer.

Vilka länder som kommer att kräva ett inresedokument kan komma att ändras och det är därför viktigt att ni är mycket observanta när det gäller all information som Golf Plaisir skickar. Närmare inpå er avresa så kommer ni att erhålla exakt information som gäller för just det resmål som ni ska åka till. Det är huvudbokaren som är ansvarig för att vidareförmedla informationen till samtliga medresenärer på samma bokning/faktura.

Information om inresedokument

Spanien

Viktigt! Obligatoriskt COVID-19 test vid resor till Kanarieöarna

Med första avresa 14/11 har de kanariska myndigheterna valt att införa krav på ett negativt covid-19-test.

Läs om covid-19-testet här


Viktigt!
Du måste fylla i ett inreseformulär inte tidigare än 48 timmar innan avresa för att få komma in i landet.

Efter du fyllt i inreseformuläret visas en QR-kod som du laddar ner till mobilen eller skriver ut och har med dig till flygplatsen. Har du ingen QR-kod riskerar du att nekas ombordstigning vid utresan.

I denna video får du mer information om hur du gör.

Gör din ansökan här


Grekland

Varje person på bokningen behöver fylla i ett eget inreseformulär. När du fyllt i inreseformuläret får du ett bekräftelsemejl. På avresedagen får du en QR-kod via mail som du laddar ner till mobilen eller skriver ut och har med dig till flygplatsen. Alla i sällskapet behöver ha en QR-kod för att få stiga ombord. QR-koden kontrolleras vid incheckningen och saknar du den riskerar du att inte komma iväg på din semester. Observera att formuläret stängs 24 timmar innan avresa så se till att göra det i god tid innan avresa.

Gör din ansökan här