Allt om din resa

Kostnadsfritt covid-19-test före resa till Kanarieöarna

Som en extra säkerhetsåtgärd har de kanariska myndigheterna valt att införa krav på att du som reser till Kanarieöarna och som ska bo på ett hotell, ska kunna visa upp ett negativt covid-19-test vid ankomst.

De nya reglerna gäller alla Golf Plaisirs resenärer som reser till Kanarieöarna fr o m den 14 november 2020. Detta regelverk gäller tills vidare fram tills ny information kommer.

Kanarieöarna tillåter både PCR-test eller antigentest. Antigentest är ett snabbtest som påvisar pågående infektion. Vid antigentest får du svar strax efter provtillfället eftersom testet inte behöver analyseras vid ett labb. Reser du med Golf Plaisir till Kanarieöarna bjuder vi dig på ett antigentest hos vår partner Vaccina. Du får självklart göra ett covid-19 test hos någon annan leverantör än vår partner om det passar dig och ditt sällskap bättre, men då får ni själva stå för kostnaden.

Vår partner Vaccina utför antigentester på ett flertal provtagningslokaler i Stockholm och Göteborg. Vaccina kommer inom kort även kunna erbjuda provtagning på fler orter i Sverige. Du väljer själv tid och plats för provtagning och är själv ansvarig för att boka in testet inom den tidsram som krävs. Testet får inte vara äldre än 72 h vid ankomst.

Vid incheckning på hotellet på Kanarieöarna ska ett giltigt testresultat visas upp. Kan du inte det så kommer du nekas incheckning. Hotellet kommer då ge dig instruktioner om var du kan testa dig lokalt på Kanarieöarna. Detta får då bekostas på egen hand. Vi rekommenderar därför alla våra kunder att ordna detta innan avresa.

För dig som inte ska bo på ett hotell krävs i nuläget inget test. Det vill säga, om du bokat endast flyg och har annat boende (hos t ex vänner eller eget boende) krävs inget test.
Barn upp till 6 år behöver inte testa sig.

Så här går det till:

Ca 5-7 dagar innan avresa får du ett mail från Golf Plaisir med en länk till testning. Registrera dig via länken och välj en testplats och tid som passar dig. Observera att du måste välja en provtid som är inom rätt tidsperiod och max 72 h innan ankomst till Kanarieöarna. Provtagningen utförs av kvalificerad vårdpersonal som utför testet nasalt och du får vanligtvis svar inom 20-30 minuter.

Observera! Du behöver ha med dig ditt pass och biljett eller bokningsbekräftelse till provtagningen. När ditt intyg är klart kan du via mobilt Bank-ID eller dina inloggningsuppgifter från registreringen ladda hem intyget digitalt. Observera att intyget kan dröja något längre än själva testsvaret. Resultatet för barn fås via separat inloggning och intyget för barn laddas även ner separat. Om man vill undvika att ha nedladdningar på olika konton i mobiltelefonen, så kan det vara enklare att skriva ut barnens intyg och ta med på resan.

Inresetillstånd Spanien

Missa inte att du även måste fylla i ett inreseformulär när du reser till Spanien inte tidigare än 48 timmar innan avresa för att få komma in i landet.

Efter du fyllt i inreseformuläret visas en QR-kod som du laddar ner till mobilen eller skriver ut och har med dig till flygplatsen. Har du ingen QR-kod riskerar du att nekas ombordstigning vid utresan.

I denna video får du mer information om hur du gör.

Gör din ansökan här