Inför resan

Följande resedokument krävs för resa till USA

1. ELEKTRONISKT PASS
Elektroniskt läsbart pass som är giltigt i minst 6 månader efter det att resan har avslutats.

2. ESTA TILLSTÅND
Alla svenska medborgare som reser till USA måste registrera sig elektroniskt senast 72 timmar före avresa som en del av USAs Visa Waiver Program. Inresetillståndet kostar 14 USD per person och är giltigt i två år. Betalning av ESTA skall ske med ett personligt kreditkort. Tillståndet är knutet till passet och får man ett nytt pass måste man också söka ett nytt inresetillstånd. Om detta inte görs kommer man att nekas att komma in i USA. Returbiljett skall finnas och man får inte ha ett kriminellt förflutet. Observera att tillfälliga pass inte utställs för resor till USA.

Ansök om inresetillstånd
(ESTA – Electronic System for travel authorization)
Information om ESTA

Följande registrering av personuppgifter krävs för flygresan
1. SECURE FLIGHT PROGRAM
Korrekt namn som i passet, födelsedatum och -år samt kön måste läggas in i flygbokningen vid beställning. Informationen går till TSA – Transportation Security Administration, som är ansvariga för säkerheten vid flygresan. I de fall Secure Flight-informationen inte är korrekt, kommer det inte vara möjligt att utställa resedokument/flygbiljetter, och den som skall resa kommer att nekas ombordsstigning på flyget.

2. APIS – Advance Passenger Information System
Detta är personupplysningar som går till US Customs & Border Protection (ansvariga för tull och gränskontroll). Informationen skall läggas in i flygbokningen, och innehålla namn så som i passet, födelsedatum och -år, kön, passnummer och passets giltighetsdatum, samt nationalitet. Namn och adress på första bostad vid ankomst till USA. APIS information skall registreras senast 72 timmar före flygresans start och detta skall göras av kunden själv via flygbolagets hemsida. Det är kundens ansvar att uppgiven information är korrekt.

OBSERVERA!
Resande med annat medborgarskap och de som inte använder sig av USAs Visa Waiver Program skall kontakta USAs ambassad för upplysningar om Visum. Visum i förbindelse med rundresa skall som regel vara ett multivisum, då man reser in och ut från USA flera gånger under rundresan. Det är den resandes egna ansvar att se till att han/hon innehar korrekta resedokument och handlingar.

För ytterligare information, kontakta den Amerikanska ambassaden på tel. 08-783 53 00 eller besök ambassadens hemsida.

Resa till USA

Kontaktinformation

loading Tack för din förfrågan. Vi återkommer till dig snarast och bekräftar din resebokning Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.