Allt om din resa

Covid-19-test före resor inom Europa

Som en extra säkerhetsåtgärd har de spanska myndigheterna men även andra länder inom EU valt att införa krav på att du som reser till landet ska kunna visa upp ett negativt covid-19-test vid incheckning, ombordstigning och ankomst till landet.

Krav på PCR-test gäller alla Golf Plaisirs resenärer som reser till Spanien men även andra länder inom EU.  

För alla resenärer från Sverige till Spanien men även andra länder inom EU krävs numera ett uppvisande av negativt Corona-test, så kallat PCR-test, vid incheckning, ombordstigning och ankomst till landet.
Vi på Golf Plaisir har ett nära samarbete med vårt systerbolag Apollo som i sin tur använder sig av Vårdkuriren som partner och erbjuder dig ett PCR-test innan avresa där vi står för hela kostnaden för avresor innan 31 maj 2021. När det gäller resor efter 1 juni 2021 så betalar resenären 850 kr om man väljer att göra testet via Golf Plaisir och Vårdkuriren. Vid ankomst till Spanien får testet inte vara äldre än 72 timmar. Kravet på test och reseintyg gäller alla personer på bokningen oavsett ålder.

Så här går det till:

Ca 5-7 dagar innan avresa får du ett mail från Golf Plaisir med en länk till testning. Registrera dina uppgifter och boka en tid för provtagning av samtliga personer på bokningen. Du måste själv säkerställa att den tid du bokar ligger inom tidsramen för 72 timmar innan ankomst till ditt resmål. Boka gärna en tid för provtagning så snart som möjligt, inom din tidsram. Samtliga personer som ska testas behöver registreras men du behöver bara boka en tid för ditt resesällskap.

Samtliga personer i din bokning gör testet vid den tid du bokat. Just nu erbjuds testcenter i Stockholm, Göteborg och Malmö. Har du inte möjlighet att ta dig till något av dessa testcenter kan du boka provtagning på egen hand och då stå för kostnaden av testet själv. För att minimera smittspridningen är det viktigt att du som kommer till Valida Health / Svea Vaccins testcenter, är helt symtomfri och att det endast är de personer som ska testas som går in i lokalen.

Du får sms och mejl från Valida Health / Svea Vaccin när testresultatet kommit och sedan kan du ladda ner reseintyget (vid negativt provsvar) med en kod på sms eller med dina personliga data. Golf Plaisir eller Apollo tar inte del av provsvaret, men ser till att intyget innehåller den information som Spanien kräver.

Skulle du eller någon i ditt resesällskap testa positivt vill vi att du kontaktar oss omgående så att vi kan hjälpa dig med att boka om resan.

Viktigt att ta med till provtagningen:

• Passnummer
• Giltig ID-handling (pass eller nationellt ID-kort)
• Betalningsbekräftelse/biljett av din resa, som visar att hela resan är betald. Bekräftelsen fungerar som betalning av ditt test hos Valida Health. Om du inte har med din betalningsbekräftelse/biljett av din resa vid provtillfället kommer du att behöva bekosta testet själv.

Inresetillstånd Spanien

Missa inte att du även måste fylla i ett inreseformulär när du reser till Spanien inte tidigare än 48 timmar innan avresa för att få komma in i landet.

Efter du fyllt i inreseformuläret visas en QR-kod som du laddar ner till mobilen eller skriver ut och har med dig till flygplatsen. Förregistreringen och QR-koden är ett bra sätt att skynda på processen när du väl landat.

I denna video får du mer information om hur du gör.

Gör din ansökan här

Problem?

Om du får problem med att få fram QR-koden eller att fylla i det elektroniska dokumentet finns det fler lösningar:

  • Du kan också fylla i och skriva ut båda sidorna av detta PDF-dokument. Skriv ut dokumentet på fram- och baksida.
  • Det går också bra att ställa sig i kön vid ankomst och fylla i inresedokumentet på plats.