La Torre Golf

Följ med Petter & Ida-Maria till Spanien!

15 – 22 oktober, 2022

Det är mycket smidigt och bekvämt att resa på en träningsresa med Golf Plaisir. Vi ser till att allting är förbokat i god tid hemifrån så ni gäster kan njuta av resmålet och fokusera på er träning under er vistelse. Vi har även vår egen golfvärd på plats på de allra flesta av våra resmål, vilket gör att ni även erbjuds service av dessa tillsammans med er egna Pro som ni reser tillsammans med. Er egen Pro är självfallet er första kontakt, men det kan alltid vara skönt att veta att även Golf Plaisir har personal på plats som kan hjälpa till vid behov, dessutom har ni även möjlighet att delta i de arrangemang som Golf Plaisir-personalen erbjuder om ni får lite tid över under er träningsvecka.

La Torre

Underbar golf designad Jack Nicklaus

Det är lätt att trivas på klimatsäkra La Torre, oavsett om du stannar en vecka eller är här på Long Stay en hel månad. Med möjlighet att spela på fyra olika golfbanor designade av Jack Nicklaus i närområdet blir golfupplevelsen total!

La Torre är en del av ett enormt projekt att sätta Murcia på den internationella golfkartan. Inom en radie på 2.5 mil så har man byggt inte mindre än sex golfbanor designade av golflegenden Jack Nicklaus. La Torre och de andra fem golfbanorna öppnade i rask takt från 2007 och framåt. Golfbanorna skulle locka soltörstande turister att tillbringa en vecka på något av hotellen eller att köpa sitt semesterboende i anslutning till någon av golfbanorna. Golfbanorna skulle marknadsföras som ”Jack Nicklaus Golf Trail”. Efter en ganska kraftig dipp i fastighetsmarknaden och splittrade ägare bildar nu konstellationen La Torre, El Valle, Hacienda del Riquelme och Alhama en egen enhet. Banorna har definitivt inte blivit sämre utan snarare växt till sig och åldrats med stil och samma sak gäller La Torre som semesterort. Det som karaktäriserar hotellet är det stora och mysiga poolområdet, det är också i området runt hotellet som man hittar de flesta butikerna och restaurangerna. Lägenheterna och villorna ligger på gångavstånd till centrum. La Torre är långt ifrån en stor stad, utan väl anpassad semesterort med en golfbana direkt utanför dörren och ytterligare ett antal banor inom rimligt avstånd. La Torre byggdes i första hand för den internationella turistmarknaden men det perfekta läget, bara 3 mil från den charmiga regionshuvudstaden Murcia och 2 mil till stränderna längs kusten, har även lockat till sig en hel del fast boende.  Murcia stad med sin gamla mysiga stadskärna med vackra kyrkor, flera mysiga små torg kantade av restauranger och tapasbarer, är väl värt ett besök. Det är lätt att trivas på klimatsäkra La Torre oberoende om man stannar en vecka eller är här på Long Stay under en hel månad.

Fakta

GolfvärdJa
Golf AcademyNej
Avstånd hotell-golf0 - 40 km
Avstånd flygplatsAlicante Airport, 100 km
ArrangemangTävlingar, middagsarrangemang, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 18.995:-

Flygresa Stockholm - Alicante t/r
Flygskatt
Transport av golfbag
Transfer flygplats - hotell t/r
7 nätter i dubbelrum på Double Tree by Hilton
Halvpension (frukost & 6 middagar)
5 greenfees på La Torres golfbanor

Enkelrumstillägg 2795:-

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon18.7℃

La Torre Golf Club

La Torre är den golfbana som ligger i anslutning till hotellet och lägenhetsboendet. Det är en resortbana i amerikansk parkbanestil. Fairways är väl tilltagna och följer det mjukt böljande landskapet. Det finns en mängd strategiskt placerade bunkar och tre dammar som kommer i spel på flera av hålen Det är den kortaste av alla Jack Nicklaus-banor i området och par är endast 68. Det finns bara två par 5-hål och hela sex stycken par 3-hål på La Torre och den mäter endast 4981 från gul tee och 3884 från röd tee. Låt er inte luras av att banan är kort. Det här är definitivt ingen par 3-bana eller enklare pay and play variant. Det finns en hel del avrinningsområden runt greenerna så det gäller att spela med precision annars är det lätt att man hamnar i någon av bunkrarna längs fairway eller runt greenerna. Det intressanta med La Torre är att man verkligen tagit vara på att man har sex par 3-hål. Hålen är definitivt inga nödlösningar utan de är en väl genomtänkt mix av fantastiskt fina korthål. Hål 9 kanske är det hål där nerverna kan spela en ett spratt då man både ska hantera ett slag över vatten och publiken från hotellets poolområde. Hål 17 är ett par 3-hål på 153 meter som har de flesta hinder man kan tänka sig. Vatten till höger och out of bounds till vänster, två greenbunkrar och en ondulerad green. Hålet kräver precision och är en utmaning oberoende om man är elitspelare eller semestergolfare.

La Torre har varit värd till flera större tävlingar, bland annat till Senior Professionals Championship of Spain. Det torde vara bevis på att par 68 egentligen bara är ett nummer och inte ett mått på hur svår eller bra en golfbana är. Jack Nicklaus har med La Torre skapat en intressant och rolig golfbana som inte kräver att man alltid slår sina drivar över 250 meter.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 68, 5403 4981 4507 3884
Drivingrange Utslag från gräs och matta.
Bandesign Jack Nicklaus

El Valle Golf Club

El Valle är kanske den av alla Jack Nicklaus-banor i området som smälter in i naturen bäst. Det finns två dammar, några mindre bäckar och en väldig massa bunkrar som utgör hinder på denna golfbana i ”Arizona-style”. Designmässigt har man försökt nyttja ökenlandskapet och hålen spelas ofta i närheten av befintliga klippskrevor och raviner. Det finns ett antal stora vackra stenformationer och man har förstärkt ökenkänslan genom en och annan kaktus. Flera av hålen gränsar mot varandra vilket gör att stora delar av banan inte kantas av byggnationer vilket också förstärker upplevelsen av avskildhet. Det är ingen lång bana men den har en hel del upphöjda greener och giftiga bunkrar. I de fall man inte träffar green krävs det ett stabilt närspel och en stor portion av fantasi- Det kan vara säkrare att putta än att chippa om man ligger en bit från green. Det två dammarna är verkligen i spel och separerar hål 13 och 14. Dammarna är också i spel på hål 17 och 18, vilket bidrar till en intressant avslutning på rundan. Det finns ett antal fina vyer och det ökenlika landskapets sand- och ockrafärger står i kontrast till golfbanans gröna fairways och greener.
Från klubbhusets terrass har man utsikt över hål 18:s green och är ett underbart ställe att sitta och filosofera över hur du nästa gång ska kunna bemästra El Valle.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Ökenbana
Banfakta Par 71, 6355 5634 5379 4466
Drivingrange Utslag från matta och gräs.
Bandesign Jack Nicklaus

Hacienda Riquelme Golf

Här har Nicklaus Design skapat en riktig mästerskapsbana från backtee. Den är beskedligare från klubbtee men fortfarande en ordentlig utmaning. Svårigheten är inte från tee då fairways generellt är ganska breda och lätta att träffa. Det finns som på alla Nicklausbanor en hel del fairwaybunkrar som man ska undvika och det gäller att hamna på rätt sida för att få ett så enkelt inspel som möjligt. Den stora svårigheten är de ondulerade greenerna som ofta är både upphöjda och i flera olika platåer. Det räcker med andra ord inte med att träffa greenen utan man ska även vara på rätt platå för att ha en rimlig birdiechans, annars blir det lätt en och annan treputt.

Det finns fem större dammar som kommer i spel på nära hälften av hålen på Hacienda Riquelme. Tvillinghålen 9 och 18 ligger på varsin sida om den största dammen och båda är nog aspiranter på att vara signaturhål. Från tee är hålen olika svåra beroende på vind och om man har en naturlig draw eller fade. Vid inspelet mot green är båda hålen lika skrämmande med både vatten och bunkrar i spel. Det är två häftiga avslutningshål på respektive 9-hålsslinga. Hacienda Riquelme bör man spela strategiskt och ibland inse sina begräsningar och ta en och annan bogey för att slippa några större katastrofer. Det är ingen nackdel att ha en het putter om man vill ha en bra score. Det är en väldigt naturskön golfbana där fairways kantas av välplacerade knotiga olivträd och ståtliga palmer. Här har man värnat om den inhemska floran och de fem dammarna har bidragit till att skapa ett rikt fågelliv.

Banan är till stora delar utlagd på ägorna till den stora lantgården Hacienda Riquelme som numera huserar klubbens shop och restaurang. Efter en härlig golfrunda kan man ta något att dricka i den pampiga haciendan från sekelskiftet. Haciendan ägdes tidigare av familjen Riquelme och här kan man känna historiens vingslag.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6356 5854 5552 5084
Drivingrange Utslag från gräs och matta.
Bandesign Jack Nicklaus

Alhama Signature Course

Alhama Signature Course är kronjuvelen på Nicklaus Golf Trail som består av sex Jack Nicklaus-banor inom en radie av ca 25 km. Jack Nicklaus anses vara världens bästa golfspelare genom tiderna med sina 18 majorvinster och över 70 vinster på PGA-touren. Han är även den spelare som lyckats bäst med att förvalta sitt varumärke och skapa en framgångsrik designkarriär. De golfbanor som är Signature courses har Jack själv varit högst engagerad i designen av. Dessa banor är om möjligt snäppet ännu bättre och Alhama är inget undantag.

Det är ingen lätt uppgift att spela Alhama men ändå kanske resans höjdpunkt. Den är lång från backtee, har fem större sjöar som ofta är i spel, 116 bunkrar som alla är väl placerade, breda vackert ondulerade fairways och blixtsnabba greener – det är lika bra som det låter. Det finns många potentiella signaturhål men så ska det vara på en Nicklaus Signature Course. Hål 11 är ett fint par 3-hål med vatten hela vägen till greenen där vinden ofta är en avgörnade faktor. Hål 8 är ett av många hål där man måste tänka till innan man slår ut. Här belönas man med ett bra slag och bestraffas vid ett dåligt, som många hål är det en riktig utmaning.

Golfbanan består av övervägande amerikansk design men den smälter in i det lite karga spanska landskapet och man har bibehållit den inhemska floran och faunan som är typisk för regionen. Bli inte förvånad om det doftar lite timjan och rosmarin när du är ute i ruffen. Inramningen består av en del vitkalkade hus men lyfter man blicken något så kan man skåda de vackra Sierra Espuña-bergen i bakgrunden.

 

Information om Alhama Signature Course

I samband med coronapandemin stängdes Alhama Signature Course och den beräknas åter öppna under 2023. Det är i dagsläget inte helt klart när den öppnar och det är naturligtvis svårt att säga i vilket skick den kommer att vara vid återöppnandet.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 71, 6884 6056 5741 5034
Drivingrange Utslag från matta och gräs.
Bandesign Jack Nicklaus

The DoubleTree by Hilton La Torre Golf & Spa

The DoubleTree by Hilton La Torre Golf & Spa är ett relativt litet hotell med 133 rum placerat i direkt anslutning till La Torres golfbana. Det är med andra ord perfekt för den som är på golfsemester. Den som varit på ett DoubleTree-hotell tidigare kommer att känna igen den karaktäristiska doften av varma chokladkakor som man alltid får i samband med incheckningen. DoubleTree är ett av Hiltons flera varumärken och det snabbast växande. De kan inte konkurrera med Hiltons lyxvarumärken Conrad och Waldorf Astoria men ligger på en stabil 5-sjärnig nivå. På La Torre så har man ett utmärkt poolområde och en konstgjord sjö där man även finner en del olika lokala restauranger och barer. Hotellet har själv ett antal restauranger, poolrestaurangen heter Al Fresco som serverar enklare maträtter. Huvudrestaurangen, där man även serveras frukost, heter Ginkgo. I anslutning till baren La Vinoteca, som inte bara serverar vin utan har ett stort utbud av olika drinkar, ligger den lite finare restaurangen Restaurante La Vinoteca. Här kan man inte bara få utsökt mat, de har även en riktigt bra vinkällare. Flera riktigt bra viner kan dessutom beställas per glas. Hotellet har ett trevligt spa med uppvärmd pool, bastu och fem behandlingsrum. För den som inte fått nog med motion via golfen så är gymmet tillgängligt dygnet runt. Rummen är generellt ganska spatiösa och de flesta vetter mot golfbanan. De är utrustade med det som man kan förvänta sig som TV, värdeförvaring, hårtork, minibar men även wifi och balkong. Det finns en del trevliga gemensamma ytor på hotellet och den stora terrassen är flitigt besökt.

Fakta

Standardstarstarstarstarstar
LägePå La Torres golfbana, intill klubbhuset
Rum133. Alla rum med AC, TV, värdeförvaring, hårtork, minibar och balkong
FaciliteterUtomhuspool, spa, restauranger och barer.
WifiPå hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

The Residence La Torre

På La Torre kan man även som veckoresenär välja mellan att bo i lägenhet i självhushåll istället för det lite mer traditionella hotellet boendet i halvpension. Att bo i lägenhet även när man stannar bara en vecka har blivit allt populärare och det är många som föredrar lägenhetsboende framför hotellrum. Det finna givetvis fördelar med att kunna fylla kylen med de saker som man själv föredrar och kanske efter en bastant lunch på golfklubben bara tillaga något lite enklare till kvällen eller välja fritt bland de restauranger som finns i området.

The Residence La Torre har flera olika lägenhetstyper som alla ligger inom området. Alla lägenheterna är fräscha och har en 4-stjärnig standard men det kan finnas variationer i planlösning och färgval när det gäller möbler och annan inredning. Lägenheterna är välutrustade och består av två sovrum, ett badrum och ett kombinerat kök och vardagsrum.  I lägenheterna finns ett fullt utrustat kök med spis, mikrovågsugn, kyl/frys, och tvättmaskin. Alla lägenheter har a/c, TV, wifi, och värdeskåp. Fri parkering finns i anslutning till lägenheten. På La Torre så har lägenheterna golf- eller trädgårdsvy och man har antingen balkong eller terrass. Snarkningar som stör nattsömnen verkar vara ett återkommande problem för många. Det är därför ganska smidigt med två sovrum om man vill vara pigg och fräsch inför de utmaningar som de fyra Jack Nicklaus-banorna erbjuder.

Fakta

Standardstarstarstarstar
LägeVid La Torres golfbana
Lägenheter60 st, Alla lägenheter med två sovrum och kombinerat kök/vardagsrum. Balkong/terrass finns liksom tvättmaskin och diskmaskin.
Avstånd Murcia30 km
Avstånd strand25 km
FaciliteterTennis, pool, padel, utomhusgym, restauranger och minilivs

DoubleTree by Hilton La Torre Golf & Spa Resort

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.